Americké město odmítlo solární farmu. Mohla by prý vyčerpat všechnu energii ze Slunce

Woodland (USA) – Obyvatelé města Woodland v Severní Karolíně zamítli návrh na výstavbu solární elektrárny. Podle deníku The Independent se obávají, že by mohli „ze Slunce vysát všechnu energii“.

Americké město odmítlo postavení solárních panelů. Společnost Strata Solar chtěla u silnice nedaleko města Woodland vybudovat solární farmu. Místní učitelka v důchodu uvedla, že by panely bránily rostlinám v růstu a že by se v oblasti zhoršily podmínky pro pěstování plodin.

Jane Mannové je totiž přesvědčena, že solárná panely brání rostlinám ve fotosyntéze. Sama prý viděla, že v okolí solárních panelů jsou rostliny hnědé a mrtvé, protože neměly dostatek světla. Poukazovala také na vysoký počet úmrtí na rakovinu v dané oblasti. Nidko jí prý nedokázal, že za to nemůžou právě solární panely.

Její manžel Bobby Mann dodal, že solární farma by mohla se Slunce vysát všechnu energii a kvůli tomu by skočil veškerý byznys ve Woodlandu.

Zástupce společnosti Strata Solar se na setkání s občany pokoušel město přesvědčit, aby změnilo názor. „Nejsou tu žádné negativní dopady. Solární farma je úžasný způsob pro nemovitosti, jako jsou tyto. Panely nečerpají další sluneční světlo," argumentoval mluvčí firmy.

Ani on ale město nepřesvědčil, rada v poměru tři ku jedné návrh odmítla, a schválila moratorimum týkající se solárních farem do budoucna. Oblast kolem Woodlandu je v tomto směru oblíbenou lokalitou, protože zde existují elektrické rozvodny umožňující napojení panelů na veřejné sítě.

Související

Více souvisejících

USA (Spojené státy americké) solární energie

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 47 minutami

před 56 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy