Zemětřesení o síle 5,7 udeřilo v Mexiku

Acayucan - Zemětřesení o síle 5,7 stupně Richterovy škály udeřilo na východním pobřeží Mexika. Píše to agentura Reuters.

Americký geologický průzkum na svém webu píše, že epicentrum otřesů bylo 6,4 kilometru severozápadně od města Acayucan a 133 kilometrů pod zemí.

Zatím nejsou dostupné zprávy o případných škodách nebo zraněních.

Související

Vladimir Putin

Mexiko odmítlo požadavek Ukrajiny: Putina nezatkneme, není to naše věc

Mexické úřady nebudou schopny zatknout ruského prezidenta Vladimira Putina na základě zatykače Mezinárodního trestního soudu (ICC) během jeho plánované návštěvy v říjnu, kdy se bude konat inaugurace nové prezidentky Claudie Sheinbaumové. Uvedl to prezident Manuel López Obrador na tiskové konferenci.

Více souvisejících

Mexiko

Aktuálně se děje

před 29 minutami

Aktualizováno před 45 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Nový íránský tank Karrar

Íránské ozbrojené síly jsou mocné. Pozemní válku s Izraelem si ale nemohou dovolit

Íránský raketový útok proti Izraeli přináší řadu otázek. Jeden z velkých otazníků představuje samotná síla ozbrojených Teheránu. Jejich složení je totiž netradiční – spíše než na pozemní vojsko a letectvo kladou Íránci důraz na prostředky zastrašení. Primárním způsobem boje tak pro íránskou armádu jsou balistické rakety a bezpilotní letouny, jak jsme v posledních dnech a měsících měli možnost vidět.

před 4 hodinami

Olaf Scholz, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Svět ostře reaguje na raketový útok Íránu na Izrael

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a předseda Evropské rady Charles Michel ve středu ostře odsoudili úterní raketové útoky Íránu na Izrael. Šéf unijní diplomacie Josep Borrell se k nim přidal už v úterý večer.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Izrael: Část íránských raket jsme sestřelili, hrozba dalšího útoku pominula. Izraelci opouští kryty

Izraelská armáda oznámila, že obyvatelé Izraele mohou opustit protiletecké kryty, protože bezprostřední hrozba útoků z Íránu "prozatím" pominula. Záchranáři v Tel Avivu hlásí dva lehce zraněné osoby v důsledku šrapnelů a několik dalších osob bylo ošetřeno kvůli lehkým zraněním, která utrpěli při úprku do úkrytu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy