Véčka vyberou kandidáta na ministra školství, zatím je tají

Praha - Výkonná rada Věcí veřejných se v úterý ráno sejde, aby vybrala vhodného kandidáta na nového ministra školství. Spekuluje se, že do čela rezortu nastoupí místopředsedkyně Dagmar Navrátilová nebo místopředseda Milan Šťovíček, mluví se také o náměstkovi pro legislativu Jiřím Nantlovi.

Jména kandidátů, o kterých strana uvažuje, vedení úzkostlivě tají. Předseda VV Radek John v pátek pouze prozradil, že místopředsedkyně strany a zároveň sněmovny Kateřina Klasnová kandidaturu odmítla.Jméno nominanta na ministra školství by strana měla znát v úterý po jednání výkonné rady. Svůj návrh předseda donese premiérovi Petru Nečasovi (ODS).Bývalý ministr školství Josef Dobeš (VV) odešel z čela rezortu k 31. březnu kvůli nesouhlasu s úspornými opatřeními, která po něm žádala vláda. Ministerstvo by mělo letos uspořit částku ve výši 2,5 miliardy korun.Od Dobešovy rezignace vede ministerstvo náměstek Ladislav Němec. Toho si Dobeš přivedl na ministerstvo jako svého známého, dřív pracoval jako ředitel brněnské Střední průmyslové školy.

Související

Vít Bárta /VV/, předseda strany

Exministr Vít Bárta nedostane od státu odškodnění 20 milionů. Nárok je promlčený, řekl soud

Nejvyšší soud odmítl dovolání bývalého ministra dopravy Víta Bárty, který žádal od státu 20 milionů korun jako náhradu nemajetkové újmy za trestní stíhání. Bárta čelil obžalobě z toho, že dal úplatek dvěma stranickým kolegům, justice mu však vinu neprokázala. O nároku bývalého šéfa strany Věci veřejné rozhodl pražský soud loni pravomocně tak, že je promlčený.

Více souvisejících

Věci veřejné

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

Aktualizováno včera

31. ročník Cen Thálie Prohlédněte si galerii

Vondráčková, Strejček i herci Divadla Na zábradlí. Předávaly se Ceny Thálie

Letošní Ceny Thálie za nejlepší herecké výkony v činohře zamířily do pražského Divadla Na zábradlí. Ocenění získali Kateřina Císařová za roli Káti ve hře Vzkříšení a Miloslav König za ztvárnění francouzského spisovatele Michela Houellebecqa ve hře Veřejní nepřátelé. Ceny Thálie za celoživotní mistrovství převzali herec Viktor Preiss, zpěvačka Helena Vondráčková, sopranistka Naďa Šormová a tanečník a choreograf Josef Kotěšovský.  

včera

včera

Konvoj OSN

OSN Izrael neposlechne. Libanon neopustí

Mírové jednotky OSN v Libanonu v sobotu prohlásily, že neplánují opustit své pozice na jihu země, navzdory izraelským požadavkům na jejich přemístění. Informovala o tom agentura TASR na základě zprávy AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

Hans Petter Midttun

EXKLUZIVNĚ: Hrozí světu jaderná válka? Světoví experti pro EZ zodpověděli ožehavou otázku

Rusko nedávno upravilo svou jadernou doktrínu, která nyní umožňuje jadernou reakci na útok nejaderného státu podporovaného jadernou mocností nebo při použití vzdušných a kosmických zbraní proti jeho území. Podle několika expertů oslovených serverem EuroZprávy.cz tyto změny neovlivní podporu Ukrajiny ze strany Západu, a varování o jaderném útoku Kremlu postupně ztrácí svou účinnost.

včera

Jana Maláčová

Maláčová byla zvolena předsedkyní SOCDEM

Novou předsedkyní Sociální demokracie (SOCDEM) se stala bývalá ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Byla zvolena na sjezdu strany v Hradci Králové, kde získala podporu zhruba 66 % delegátů. 

včera

včera

včera

Zelenskyj řekl, kdy prozradí svůj vítězný plán. První detaily už unikly na veřejnost

Ukrajina plánuje představit svůj "vítězný plán" zaměřený na ukončení války s Ruskem na summitu kontaktní skupiny na podporu Ukrajiny, který se uskuteční 12. října na letecké základně Ramstein v Německu. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy