Dcera držena celé měsíce zavřená v pokoji

Phoenix – Přibližně dva měsíce drželi rodiče svou 14letou dceru zamčenou v pokoji bez tekoucí vody a s minimálními přídavky jídla. Ve středu o tom informoval server New York Daily News.

Když se mladinké dívce podařilo utéct, svěřila se, že ji rodiče na dlouhé měsíce zamknuli v pokoji, což mělo být údajně součástí trestu za kradení jídla. Mimo to prozradila, že příděly jídla dostávala jednou denně, někdy jednou za dva dny, nikdy ale tolik, aby uspokojila hlad.

Během nedobrovolného pobytu v pokoji navíc dívka musela cvičit až do úplného vyčerpání, a kdykoliv přestala, nevlastní matka či otec ji byli řemenem, nebo kovovými tyčemi.

Uniknout se ji podařilo až 24. ledna, načež si pro oba rodiče přijela policie. Ta při prohlídce domu našla i místnost v níž byla dívka vězněná, a ve které se nacházel kanistry s přibližně 10 centimetry moči, prázdné plechovky od jídla a deka roztažená na zemi.

Během následného výslechu se otec přiznal, že tam svou dceru zamknul za kradení jídla a podvádění během domácí výuky. Policie mimo to zjistila, že oba rodiče dívku podobným způsobem týrají již delší dobu.

Oficiálně byli Scott Bass a Andrea Bassová zatčeni 4. února, přičemž budou čelit obvinění ze zneužívání dítěte, nedovoleného věznění, únosu a zanedbání péče.

Související

Policie ČR, ilustrační foto

Policie obvinila muže, který s nožem vyhrožoval ve škole v Ostravě

Policie pokročila s vyšetřováním incidentu, který řešila na začátku nového školního týdne dramatické chvíle v jedné ze škol v Ostravě. Rodič jednoho z dětí si tam přišel vyřizovat účty s učiteli, přičemž se vybavil kapesním nožem. Nyní si vyslechl obvinění. 

Více souvisejících

krimi

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Petr Fiala

Piráti ve vládě končí, říká Fiala. Bartošovo ministerstvo svěřil Jurečkovi

Piráti opustí vládu, řekl končící vicepremiér Ivan Bartoš (Piráti) na středečním jednání kabinetu premiérovi Petru Fialovi (ODS). Podle Fialy závisejí další kroky na tom, kdy nejmenší strana z vlády odejde. Sám už prezidentovi odeslal návrh na odvolání Bartoše. Řízením ministerstva pro místní rozvoj by měl být dočasně pověřen ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Válka v Gaze

Hizballáh v odvetě za útok pagery vypálil raketu na sídlo Mosadu

Libanonské proiránské hnutí Hizballáh se přihlásilo k odpovědnosti za středeční raketový útok na střední Izrael. Uvedlo, že balistickou raketou Kádir 1 mířilo na velitelství izraelské rozvědky Mosad nedaleko Tel Avivu. O útoku informoval zpravodajský web Times of Israel (TOI).

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Jan Hamáček

Sociálním demokratům vykradli hlasy populisté. Stav české levice je tragický

Stav levice v České republice je tristní. Stojí za tím řada faktorů v čele se slabou sociální demokracií a populisty, kteří slíbí úplně cokoliv, aby se dostali do sněmovny. Začínají na to doplácet i Piráti s programem založeným na liberalismu a progresivismu, ten totiž konzervativnějšího voliče nijak nezasáhne.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Prohra vládních stran ukazuje na jasný trend: Toto je poslední mandát Fialovy vlády

Zatímco hnutí ANO poměrně suverénně ovládlo krajské volby, vládní strany mají řadu podnětů k zamyšlení. Celonárodní vedení politiky se propsalo do krajů a rozhodlo o podobách zastupitelství. Kromě náročné politické situace za tím stojí i nezvládnutá komunikace vlády Petra Fialy – a tím pádem upadnutí v nemilost u velké části českého elektorátu.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy