Dívky odmítly sex s islamisty. Pak nastalo peklo

Mosul – Bojovníci Islámského státu se krutě pomstili jezídským ženám, která s nimi odmítly mít sex. Podle serveru Daily Mail byly zavřeny do železných klecí a upáleny zaživa. Na celou bestiální show se dívaly stovky lidí.

Džihádisté popravili 19 jezídských dívek v Iráku tak, že je zavřeli do železných klecí a pak je nechali uhořet před zraky stovek přihlížejících. Všechny oběti patřily mezi rukojmí, které měly sloužit jako sexuální otrokyně, odsouzeny byly za to, že tuto „kariéru" odmítly a nechtěly mít sex s bojovníky.

Islámský stát ovládl region obydlený jezídy v srpnu 2014, od té doby popravil velkou část příslušníků této náboženské skupiny – především muže. Dívky a ženy pak džihádisté prodávají jako sexuální otrokyně. Dalších 40 tisíc jezídů opustilo své domovy a uteklo do jiných oblastí.

Místní média citují aktivistu Abdullaha al-Mallu, který řekl kurdské stanici ARA News: „Byly potrestány za to, že odmítli mít sex s bojovníky IS." „Nikdo nemohl udělat nic, aby je zachránil před brutálním trestem," řekl pro agenturu nejmenovaný očitý svědek.

Odhaduje se, že džihádisté drží asi 3 tisíce jezídek, velká část jich podle místních i vojenských zdrojů žije v oblasti Sindžáru. Muslimové, především ti radikální, považují jezídy za „uctívače ďábla" a tak je skupina pronásledována a bojovníky IS vyvražďována.

Skupina Human Rights Watch, která se zabývá problematikou lidských práv, v souvislosti s jezídy mluví o genocidě. „Mnohé z tohoto zneužívání, včetně mučení, sexuálního otroctví a svévolného zadržování, patří mezi válečné zločiny, jsou li spáchány v rámci válečného konfliktu. IS se dopouští zločinů proti lidskosti a systematicky útočí na civilní obyvatelstvo," uvádí skupina v nejnovější zprávě.

Související

Více souvisejících

Islámský stát (IS) Jezídové

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy