Střelba v Barceloně: Útočník zranil dvě osoby

Barcelona - Nejméně jeden útočník s kuklou na hlavě zaútočil v úterý odpoledne na hosty v centru španělské metropole. Dva lidé byli při útoku zraněni, jeden z nich se nachází v kritickém stavu. Druhý zraněný utrpěl řezné rány od tříštícího se skla.

Podle španělských médií se střelba odehrála v hotelu na křižovatce La Rambla, která je dopravní a turistickou tepnou. Zatímco část médií hovoří o jednom útočníkovi, jiná se zmiňují o dvou střelcích, kteří zaútočili na hosty v hotelu Silken.

Els Mossos precinten l'hotel Silken de la Rambla de Barcelona on hi ha hagut un tiroteig http://t.co/Wk07nt4Fkq pic.twitter.com/b2JybZ3CrT

— ARA Societat (@ARAsocietat) 28. Červenec 2015

Útočník či útočníci z místa střelby vzápětí utekli. Policie celý prostor obklíčila a přísně střežila.

Zdroj: YouTube

Úřady se domnívají, že do útoku by mohlo být zapojeno více lidí. Policie nyní začala s výslechy raněných, kteří útočníka čí útočníky patrně znali.

Střelbu prý vyvolala hádka, která začala uvnitř hotelu. Místní média spekulují také o možném pokusu o únos.

Mluví se sice o střelcích, je ovšem možné, že agresoři měli i jiné zbraně - podle některýchmédií mají totiž některé z obětí útoku i bodné rány. Podle portálu Russia Today byli útočníci dva a jednoho z nich se podařilo policistům zastřelit krátce po činu.

Média spekulují o možném pokusu o únos, mohlo ale jít i o vyřizování účtů. Teorii zahrnující teroristický útok islámských radikálů úřady vyloučily.

Algo pasa en #barcelona mucha policía y han cortado la rambla! pic.twitter.com/fx9En93FSo

— Mireia Lario Sepena (@Contactologa) 28. Červenec 2015

AMPLIACIÓN. Podría haber un herido grave en el tiroteo de la Rambla de #Barcelona. Más info: http://t.co/8AoF0hQJhC pic.twitter.com/aYISYYbsUZ

— La Vanguardia (@LaVanguardia) 28. Červenec 2015

Související

Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Španělé opět protestovali proti lockdownu, v Madridu zatčeno 32 osob

Španělé znovu protestovali proti uzávěře vyhlášené kvůli epidemii způsobené šířením nového koronaviru. V Madridu musela zasahovat policie a tři policisté byli zraněni. Zatčeno bylo podle deníku El País 32 lidí. Původní protest byl klidný a konal se v centru pod heslem Jdeme do ulic, lidé už jsou unavení.

Více souvisejících

Španělsko Barcelona Španělsko

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy