Po dvaceti letech přišel o mandát, přesto bývalý europoslanec jezdí na plenární zasedání

Mnichov (Německo) - Německý politik Bernd Posselt se pravidelně účastní plenárních zasedání Evropského parlamentu. Koná tak i přesto, že o svůj mandát europoslance loni po dvaceti letech přišel.

Podle listu Die Welt se o to ale nestará. "Pokračuji dál s plným nasazením," dodává Posselt.,

Posselt si svůj "koníček" může podle Die Welt dovolit, neboť po čtyřech funkčních obdobích v europarlamentu dostává výsluhu zhruba 5000 eur (135.000 korun). Díky tomu si může dále platit asistentku a kancelář.

"Mohl bych ležet na pláži a ty peníze bych stejně dostal. Raději ale jezdím do Štrasburku," řekl Posselt před časem listu Bild. Na dveřích své mnichovské kanceláře má za jménem uvedeno, že je europoslancem ve výslužbě.

Související

Mikuláš Bek

Bek vystoupil na sudetoněmeckém sjezdu, vyzval k práci na míru

Máme za sebou mnoho nenávisti, bolesti a dokonce i krve, proto musíme pracovat na míru. Dnes to na hlavním shromáždění na sudetoněmeckém sjezdu v Řezně prohlásil český ministr školství Mikuláš Bek, který sudetské Němce pozdravil jako milé krajany. Bek se po Danielu Hermanovi a Pavlu Bělobrádkovi stal třetím úřadujícím členem české vlády, který se sudetoněmeckého setkání zúčastnil. Šéf sudetských Němců Bernd Posselt se po Bekově projevu omluvil za podíl sudetských Němců na nacismu.
Bernd Posselt

Do čela sudetských Němců byl opět zvolen Bernd Posselt

Nejvyšším představitelem sudetských Němců bude další čtyři roky Bernd Posselt. O jeho opětovné volbě do funkcí mluvčího sudetských Němců a předsedy Sudetoněmeckého krajanského sdružení (SdL) dnes informovalo sdružení v tiskové zprávě. Posselt slíbil, že bude pokračovat v důsledném úsilí "o porozumění a dialog s českým národem".

Více souvisejících

Bernd Posselt

Aktuálně se děje

před 1 minutou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko zesílí útoky na ukrajinské sklady se západními zbraněmi, slíbil Šojgu

Rusko otevřeně avizuje, že zesílí útoky na Ukrajinu. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý řekl, že budou cílit na sklady se zbraněmi poskytovanými Západem. Kyjev by měl brzy obdržet další klíčovou vojenskou pomoc ze Spojených států amerických. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy