Strkal mi prsty mezi nohy, bylo to drsné. Migranti obtěžovali velmi mladé dívky na hudebním festivalu

Stockholm – Švédská policie obdržela 35 stížností, který se týkaly obtěžování dívek „mladými cizinci“. K obtěžování mělo dojít na dvoudenním populárním švédském festivale. Počet obtěžovaných dívek je však vyšší, policie upozornila, že ohlášené případy se týkají i několika dívek v rámci jedné stížnosti. Další ženy pak obtěžování nenahlásily vůbec.

Policie začala dostávat zprávy od mladých žen během festivalu „Putte i Parken" (Párty v parku), který se uskutečnil v pátek a sobotu večer, napsal tamní list Svenska Dagbladet. 24 stížností bylo přijato v průběhu festivalu a dalších 11 později. Nejčastěji byly dívky podle policie bez dovolení políbeny, nebo jim muži sahali na „hruď a hýždě".

Podle zpráv ve švédském tisku byli pachatelé „neznámí muži", brzy se však objevily informace o tom, že mělo jít především o migranty. Obětem mělo být mezi 12 a 17 lety, šlo tedy zejména o velmi mladé dívky. Podle mnohých médií se dění na festivalu podobalo tomu, co prožily ženy v Klíně nad Rýnem o silvestrovské noci.

Dívka (15) pro list Expressen uvedla, že šla na párty se svými přáteli. „Stála jsem a tancovala, když ke mně zezadu přišel muž, pevně mě chytil a začal se po mě plazit. Bylo to hrozné," vzpomíná. Podle policejních materiálů bylo obtěžováno i dalších jejich pět kamarádek. Pachateli měli být „mladíci cizího původu". „Chlápek přejel rukou mezi nohama jedné mé kamarádky, Když šla za vyhazovačem, zeptal se jí, jestli je opilá. Nevím, co tam vyhazovači dělají, když nám nepomohou, když nás lidé obtěžují," dodala.

Když oběť nahlásila, že byla obtěžována, pracovníci bezpečnostní služby jí prý řekli, že se „to v publiku na festivalech děje". Matka dívky pak médiím řekla, že se obtěžování dalo předejít, kdyby ochranka pracovala, tak jak má. Kvůli útokům pak byli podle médií zadrženi dva teenageři.

Deník Daily Mail pak přinesl výpověď Alexandry Larssonové, které byla na festivalu obtěžována v průběhu pátečního večera „Všechno bylo v pořádku, věci se vymkly kontrole po půlnočním koncertu. Nejprve jsme byli tlačeni davem proti pódiu. Pak nás začali ohrožovat chlapci, kteří křičeli: umřeš dě*ko. Slovy to jen začalo, pak to bylo horší. Podařilo se nám před nimi utéct, pak mě ale někdo chytil za zadek. Začala jsem se bránit a říkala jsem, že se mi to nelíbí, ale nevěděla jsem, kdo to udělal. Po chvíli jsem cítila, že mi někdo prsty přejel mezi nohama a dotkl se mých genitálií. Naštěstí jsem měla džíny," vzpomíná. Když se otočila ke skupině mladých mužů za ní, předstírali prý, že neví, co se děje.

„A pak se to stalo znovu. Křičela jsem, že ten, kdo to udělal, je prase. Řekla jsem přátelům, co se stalo a byli v šoku. Já a moje kamarádky jsme se rozhodly koncert opustit. Bylo to strašidelné. Někdo šel kolem mě a sápal se na mě a já neměla tušení, kdo to byl. Zpočátku byly doteky nevinné,. Jen ruka na zadku, ale pak to bylo pořád horší a dotyky byly drsnější," uvedla s tím, že kolem ní byli chlapsi ve věku asi 17 nebo 18 let a nebyli to Švédové. „Pravděpodobně to byli přistěhovalci, Nerada to říkám, ale je to pravda."

Objevily se také informace, že k podobnému obtěžování docházelo na švédských festivalech v posledních 10 letech. Stockholmské úřady i organizátoři byli obvinění, že o nich věděli, ale rozhodli se, že o nich nebudou mluvit, protože by bylo „nezodpovědné" upozorňovat na sexuálně motivované trestné činy migrantů, píše server Breitbart.

Související

Jens Stoltenberg, Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Jaderné zbraně na hrancích s Ruskem? Stoltenberg prozradil jeho plány do budoubna

Generální tajemník Severoatlantické aliance Jens Stoltenberg přivítal Švédsko jako 32. člena Aliance krátce před plánovaným ceremoniálem vztyčení švédské vlajky před budovou sídla NATO v Bruselu v pondělí. Společně se švédským premiérem Ulfem Kristerssonem potvrdili, že NATO nemá v plánu umístit stálé základny ani jaderné zbraně ve Švédsku.

Více souvisejících

Švédsko Sexuální obtěžování Policie Švédsko

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 2 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

Putin má paranoidní strach, že Západ omezí moc Ruska. Moskva proto enormně zbrojí

Ruský vůdce Vladimir Putin je „paranoidní" z údajného záměru Západu omezit moc Ruska ve světě, což ho vede k tomu, že vynakládá historicky rekordní částky na militarizaci země. 

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy