Smrt v přímém přenosu: Býk zabil toreadora manželce před očima, poprvé v tomto století

Madrid - Známý toreador Victor Barrio (†29) nezvládl zápas s býkem, který živě vysílala španělská televize a zemřel přímo před očima zděšených diváků. V publiku seděla i jeho krásná manželka, které teď zůstaly jen oči pro pláč.

Ve španělském městě Teruel na východě země zemřel v sobotu slavný toreador Víctor Barrio. Podle deníku El País jde o první úmrtí po zápasu s býkem v aréně ve Španělsku od roku 1992.

Devětadvacetiletý Barrio podlehl těžkým zraněním hrudníku, která mu býk způsobil svými rohy. Dva těžce zraněné si vyžádal dnešní běh s býky v severošpanělské Pamploně, kde zvíře v ulicích města napadlo dva mladé Španěly.

Souboj z arény v aragonském Teruelu přenášela živě televize. Na záběrech je vidět, jak býk vyhodil toreadora do vzduchu, pak ho bodl rohem do hrudníku a prudce s ním smýkal. Záchranáři, kteří ho okamžitě odnesli na ošetřovnu, mu již nemohli pomoci.

Soustrast rodině zemřelého toreadora vyjádřil mimo jiné španělský premiér Mariano Rajoy. "Upřímnou soustrast rodině a přátelům Víctora Barria. Ať odpočívá v pokoji," napsal Rajoy na svém twitterovém účtu.

Novinářka Raquel Sanzová,která si odvážného Victora vzala v roce 2014, je v šoku. Na veřejnosti se příliš neukazuje, se ztrátou svého muže se stále nemůže smířit.

Ačkoli býčí běhy mají každoročně klidně i deset obětí, smrt toreadora při býčím zápasu tak častá není. Barrio je od roku 1987 druhou obětí těchto krvavých her. Nebyl přitom žádný amatér, jako toreador získal mnoho vzácných ocenění.

Souboj s býkem v aréně, takzvaná korida, má ve Španělsku dlouhou tradici. V poslední letech se ale hovoří o soumraku tohoto fenoménu, který kritizují zejména ochránci zvířat. Jiní, včetně premiéra Rajoye, ho uznávají jakou součást národní tradice.

Související

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Více souvisejících

Španělsko Korida

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy