Zvrat v případu Poláků, kteří při závodu zabili slovenského řidiče: Dostanou se někdy z basy?

V případu tří polských řidičů luxusních vozů Porsche Cayenne, Ferrari a Mercedes, kteří spolu závodili na severu Slovenska, došlo ke zvratu. Mužům, jejichž "závody" nepřežil slovenský řidič, do jehož škodovky u města Dolný Kubín čelně narazil jeden z luxusních vozů, hrozí mnohem přísnější tresty, než se doposud uvádělo.

„Ve vysoké rychlosti a přes plnou čáru nezvládli (Poláci) předjíždění. Řidič mercedesu se ještě stačil zařadit, řidič ferrari přibrzdil, do něj ale vzápětí narazil řidič porsche, který se čelně srazil se slovenským řidičem škody," popsala policie, jak k nehodě došlo.

Původně byl zadržen pouze řidič porche, později policie zadržela také 27letého řidiče ferrari a 26letého řidiče mercedesu. Všechny tři Poláky vyšetřovatel obvinil z obecného ohrožení. Řidiči porsche vzhledem k přísnější kvalifikaci činu podle původních informací hrozilo v případě prokázaní viny až pět let vězení, zbylým dvěma obviněným šest měsíců až tři roky.

To se ale teď změnilo. Vyšetřovatel na základe výsledků probíhajícího vyšetřování a pokynu prokurátora Krajské prokuratury v Žilině změnil právní kvalifikaci skutku u všech tří obviněných mužů. „Z uvedeného důvodu 42letý muž (řidič Porsche) čelí obvinění z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrožení, za který mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let,“ uvedla slovenská policie na sociálních sítích.

Další dva řidiči jsou obviněni z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrožení, za který jim v případě prokázání viny hrozí třest ve výši 10 až 15 let. „V současné době policie nadále intenzivně pracuje a vede všechny nezbytné akty a opatření, pokud jde o trestní řád. Proto není možné poskytnout žádné další informace o tomto případu,“ dodala policie.

Při nehodě utrpěl těžká zranění sedmapadesátiletý slovenský řidič, který při převozu do nemocnice zemřel. Těžce zraněna byla i jeho padesátiletá spolujezdkyně. Další, jednadvacetiletý spolujezdec, vyvázl s lehkým zraněním.

Související

Více souvisejících

Policie SR Dolný Kubín (Slovensko) Nehody aut Polsko

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy