Žena nechala malou dcerku v autě a na chvíli si odskočila. Po návratu ji čekal neuvěřitelný šok

Stačí pouhé dvě minuty a člověk může přijít o to nejdůležitější. Své by o tom mohla povídat devětadvacetiletá Kim Rowlandsová z Walesu. Na na dvě minuty nechala svou tříletou dcerku v autě. Když se vrátila, čekal ji šok.

Mladá matka nechala svou dcerku v autě a na chvíli odběhla. Když se vrátila, nenašla na místě ani auto, ani své dítě. Zničená maminka si nejprve myslela, že její auto ukradli, ale pak s hrůzou zjistila, že se zřítilo do řeky Teifi. Holčička Kiara Mooreová, která měla krátce před třetími narozeninami, zůstala v autě, které spadlo do ledové vody. K incidentu, jehož vyšetřování stále pokračuje, došlo ve welšském městě Cardigan.

„Od té doby neuplynul den, abychom o ní s jejím bratrem nemluvili. V jejím krátkém životě jsme s ní zažili tolik dobrodružství. Byl to speciální človíček, který v našich životech zanechal hlubokou stopu, " řekli podle britských médií zdrcení rodiče.

Máma Kim policii řekla, že zpanikařila, když se po pár minutách vrátila k autu, které tam nebylo. „Byla jsem pryč asi dvě minuty. Myslela jsem si, že ho někdo ukradl, ptala jsem se lidí, jestli něco neviděli. Pak jsem zavolala policii s tím, že mi vozidlo někdo odcizil i s dcerou uvnitř,“ popsala žena.

Po dvouhodinové prohlídce místa činu policisté zjistili, že auto je v řece nedaleko od místa, kde ho Kim nechala. Záznamy ukázaly, že nechala vozidlo bez dozoru pouze dvě minuty a dvě sekundy. Policisté zjistili, že se zřítilo kvůli tomu, že nebyla zatažena ruční brzda. Po voze pátralo celkem 30 policistů, proud auto odnesl asi 150 metrů od místa, kde jej žena zaparkovala.

Na počátku tragédie stála maličkost - Kim se potřebovala dostat do své kanceláře a vzít si nějaké peníze, aby mohla jít nakoupit. Poslední, co slyšela od své dcery, byl její zpěv. „Když jsem odcházela, Kiara si v autě zpívala a smála se,“ popsala otřesená matka.

Policisté se vrhli do řeky a rozbili okno, aby dostali Kiaru ven, ale nedalo se už nic dělat, holčička tragicky zemřela. „Podívala jsem se na vodu a viděla jsem vnější část auta,“ popsala policejní důstojnice Carol Griffithsová, která na místě zasahovala.

„Sundala jsem si vestu, opasek a boty," řekla policistka, kterou u soudu přemohly slzy. „Řeka byla mrazivá a proud byl velmi silný. Strčila jsem hlavu pod vodu, všude byla špína. Auto bylo zcela ponořeno do vody. Okno spolujezdce bylo mírně otevřené, asi na 10 cm,“ popsala

Griffithsová a další důstojník použili obušky, aby rozbili jedno z oken automobilu. „Pak jsem cítila Kiařino tělo. Vytáhla jsem ji z vozu a vzala do náruče. Měla na sobě růžové sako, které odpovídalo oděvu popsanému její matkou. Když jsme se dostali ke břehu, jemně jsem ji položila na zem. Důstojníci ji začali resuscitovat. Vše, co si pamatuji, je, jak tam stojím a dívám se na její tělo na zemi. Její hlava se otáčela a její tvář byla fialová,“ dodala.

Kim se po Kiary zhroutila. Na Facebook napsala: „Kvůli mé vlastní hlouposti budu muset už do konce života žít s touto vinou. Máma tě miluje, holčičko moje." Matka také dodala, že jí řada lidí píše, že je vše její vina a že by se měla zabít. „Několikrát jsem tomu byla blízko, ale vždy mě něco stáhlo zpět," přiznala s tím, že teď musí myslet také na svého staršího syna, kterého nemůže opustit. 

Kim Rowlands Wales děti

Aktuálně se děje

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

včera

včera

včera

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

včera

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

včera

včera

včera

včera

včera

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy