Nový poplach v Petrohradu: Policie opět uzavřela metro, hledá další bombu

Petrohrad - Den po útoku v petrohradském metru policie uzavřela další stanici podzemní dráhy. Podle informací ruské agentury TASS v ní může být nastražena další nálož.

Petrohradská policie dnes uzavřela stanici metra Senné náměstí a celý prostor zastávky vyklidila. Podle ruské agentury ve stanici nezastavují vlaky a na místě operují pyrotechnici.

Policie obdržela novou informaci, že je na stanici nastražená další nálož. Informaci potvrdilo ministerstvo pro mimořádné situace.

Policie kromě stanice Senné náměstí následně uzavřela i dvě sousední stanice, Spasská a Sadové náměstí, na které se ze stanice Senné náměstí přestupuje; jde o nejfrekventovanější přestupní uzel v celé podzemní dráze. Soupravy nyní těmito zastávkami projíždějí bez zastavení.

Uzavřena je i část jiné linky petrohradského metra, od stanice Moskevská až po stanici Petrohradská. "Vykonáváme úplnou prověrku jak stanic, tak tunelů," uvedl provozovatel metra.

Na jistý čas byla uzavřena i stanice Dostojevská, a to i s přechodem do sousední stanice Vladimirská. Nyní je opět v provozu.

Podle agentury Interfax musela být evakuována i budova právnické fakulty. Ještě dříve média informovala, že policie vyklidila jeden z petrohradských supermarketů kvůli opuštěnému zavazadlu. Šlo ale jen o prázdnou tašku na laptop.

Mezi stanicemi Senné náměstí a Technologický institut došlo v pondělí k bombovému útoku v soupravě metra. Útok zřejmě sebevražedného atentátníka zabil 14 lidí a dalších 50 zranil.

Související

Akbardžon Džalilov, pravděpodobný terorista z Petrohradu

Atentátníci na metro v Petrohradu potrestáni. Vojenskou soud se s nimi nemazlil

Vojenský soud v Petrohradu dnes odsoudil k trestům sahajícím od 19 let vězení až po doživotí 11 lidí, které shledal vinnými z organizace atentátu v petrohradském metru v dubnu 2017. Při něm ve druhém největším ruském městě zahynulo kromě útočníka 15 lidí a sedm desítek lidí utrpělo zranění. O rozsudku informovala agentura TASS.

Více souvisejících

teroristický útok v petrohradském metru (3.4.2017) Rusko Petrohrad Rusko Policie Rusko

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 7 minutami

Aktualizováno před 26 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 4 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Češi začnou nejvíce umírat na rakovinu, varují lékaři. Onemocní jí polovina lidí

Podle onkologů bude rakovina v roce 2030 nejčastější příčinou úmrtí v České republice. V současnosti vedou onemocnění srdce, ale nádory již nyní způsobují přibližně 28.000 úmrtí ročně, což představuje čtvrtinu všech úmrtí.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy