pr článek

Ilustrační foto

Klíčové chyby při zakládání SRO a jak se jim vyhnout

Samostatně založená společnost s ručením omezeným (SRO) je v České republice jednou z nejběžnějších forem podnikání. Tento právní subjekt je oblíbený pro svou relativní jednoduchost a omezení osobní odpovědnosti majitelů. Nicméně, jaké problémy mohou vzniknout při založení SRO a jak se jim vyhnout? Pokusíme se prozkoumat klíčové problémy a poskytnout tipy, jak se s nimi vypořádat.
Zdravotní židle: Cesta k optimálnímu sezení a komfortu pro každý den

Zdravotní židle: Cesta k optimálnímu sezení a komfortu pro každý den

Životní styl 21. století je často spjatý s trávením mnoha hodin v sedě. Ať už pracujete v kanceláři, doma u pracovního stolu nebo jen relaxujete u seriálu, sezení je běžnou součástí každodenního života. Pro mnohé z nás to znamená bolesti zad, krční páteře a celkové nepohodlí. Tomu však lze předejít, stačí věnovat pozornost zdravému sezení.
Bytový design pro malé prostory

Bytový design pro malé prostory

Život v malém bytě nebo malé bytové jednotce může být výzvou, ale s několika zručnými designovými triky můžete vytvořit pohodlný a funkční prostor, který se stane vaším útulným domovem. V tomto blogovém článku se podíváme na několik tipů, jak správně navrhnout a využít malý bytový prostor.
Údržba venkovního stínění domu

Údržba venkovního stínění domu

Venkovní stínění, jako jsou markýzy, žaluzie, venkovní rolety a pergoly, nejenže zlepšují vzhled vašeho domu, ale také slouží jako účinná ochrana před sluncem, větrem a deštěm. Aby však tato stínění fungovala správně a vypadala dobře, je důležité jim věnovat pravidelnou údržbu. V tomto blogovém článku se podíváme na několik užitečných tipů, jak správně udržovat venkovní stínění domu a zajistit jejich dlouhou životnost a funkčnost.
Správné fungování nervové soustavy: Co nepodceňovat?

Správné fungování nervové soustavy: Co nepodceňovat?

Nervová soustava je možná tou vůbec nejdůležitější částí našeho těla. I kdyby všechny ostatní části našeho těla byly zcela zdravé, mohou problémy s nervovou soustavou váš život značně limitovat. Jak se o ni tedy starat?
Jak si nejjednodušeji půjčit peníze do další výplaty

Jak si nejjednodušeji půjčit peníze do další výplaty

Od výplaty k výplatě žije 45 % zaměstnanců, vyplývá to z loňských dat Českého statistického úřadu. Mnozí z nich v případě nouze sáhnou po rychlé online půjčce. Tato cesta však není rozumná, zkuste 2 výhodnější způsoby, které udrží vaše finance v dobré, zdravé formě.
Ilustrační foto

Ze zákulisí Cermatu: jak se připravují a co testují jednotné přijímačky?

Státní přijímačky, tzv. jednotná přijímací zkouška Cermat, byla u nás jako součást přijímacího řízení na SŠ zavedena od roku 2017. Dva roky předem se testy tvořily a pilotovaly. Letos tedy již sedmým rokem psali deváťáci Cermat testy z českého jazyka a matematiky. A díky letošnímu silnému ročníku deváťáků, přetlaku zájmu o některé střední školy a chaosu po vyhlášení výsledků přijímacích zkoušek je nyní nastavení přijímacího řízení a podávání přihlášek pod drobnohledem. Řeší se, jaké změny v přijímacím řízení by měly do budoucna nastat a jestli jsou jednotné přijímací zkoušky opravdu takové zlo a nebo vhodným nástrojem k rozřazení žáků na střední školy. Jisté je, že pokud chceme digitalizovat přihlašování a vyhlašování výsledků přijímaček, bude nutné data od škol i Cermatu centralizovat a vytvořit funkční systém.
Umělá inteligence v HR: Jak ji využít?

Umělá inteligence v HR: Jak ji využít?

Umělá inteligence nabízí možnosti, jak zefektivnit práci v mnoha odvětvích. Výjimkou není ani HR. Stroj sice nemůže naplno nahradit člověka, ale dokáže pomoci například s automatizací rutinních úkolů. Čtěte dále a dozvíte se více o tom, jak můžete využívat umělou inteligenci v oblasti HR.
Dovolená v Chorvatsku? Pro Čechy stále jasná volba

Dovolená v Chorvatsku? Pro Čechy stále jasná volba

Ani zavedení eura neodradilo řadu českých turistů od návštěvy oblíbeného Jadranu. Chorvatsko je zkrátka ideální prázdninovou destinací, kde panuje příjemné klima a moře je díky pozvolnému vstupu a malým vlnám vhodné pro každého. Kde se ale při návštěvě ubytovat a co dalšího je na Chorvatsku tak lákavé?
Proč si nechat zkontrolovat hladinu testosteronu v krvi?

Proč si nechat zkontrolovat hladinu testosteronu v krvi?

Nenechte se mýlit, sníženou hladinou testosteronu dnes trpí již muži kolem čtyřicátého roku věku. Na vině je genetická výbava, sedavý životní styl, nadměrný stres či některé léky. Nízká hladina tohoto hormonu pak dokáže pořádně znepříjemnit každodenní rutinu profesního i osobního života.
Turecko: to nejlepší místo pro last minute dovolenou

Turecko: To nejlepší místo pro last minute dovolenou

Plánujete vyrazit na dovolenou? Přestaňte si lámat hlavu kam a vydejte se do Turecka! Ať už toužíte ležet na úchvatném pobřeží s azurem nad hlavou, nebo objevovat antické památky a dechberoucí historii, právě tady si vytvoříte úžasné vzpomínky. A nebude to stát moc peněz.
3 efektivní návrhy interiérů aneb jak stropem proměníte tvář místnosti 

3 efektivní návrhy interiérů aneb jak stropem proměníte tvář místnosti

Vzhled a barvu podlahy řeší asi každý. O design stropu se ale zajímá jen málokterý majitel nemovitosti. Přitom se jím dá ovlivnit celý prostor, jeho útulnost i světelné podmínky. Prozkoumejte tři návrhy interiérů, abyste zjistili, jak si díky stropu zařídíte exkluzivní pokoj v zámeckém stylu, jak opticky snížíte vysoký strop nebo jak pomocí jeho barvy zjemníte ostré sluneční světlo.
Filtr do lednice Whirlpool - Nezbytný pomocník pro čistou vodu a led

Filtr do lednice Whirlpool: Nezbytný pomocník pro čistou vodu a led

Ve světě, kde je kvalita vody stěžejním aspektem našeho zdravotního blahobytu, se filtr do lednice Whirlpool ukazuje jako nejefektivnější nástroj pro dosažení čisté, osvěžující vody přímo v pohodlí vašeho domova. Zajímáte se, jak tento sofistikovaný filtr pracuje? Jaké zdravotní výhody přináší a jak často byste měli provádět jeho výměnu? Připravili jsme pro vás komplexní průvodce, který vám pomůže pochopit všechny klíčové aspekty.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy