Václavské náměstí v Praze bude bez aut

Praha - V neděli se v centru Prahy uskuteční akce, kvůli které bude zcela neprůjezdné Václavské náměstí. Agentuře Mediafax to sdělila pražská policie.

Akce s názvem "Václavák bez aut" bude na Václavském náměstí probíhat od 10 hodin. Ukončení akce je podle policie plánováno na sedmnáctou hodinu."Z tohoto důvodů musí řidiči počítat s tím, že od ranních hodin do pozdního odpoledne bude Václavské náměstí zcela uzavřeno pro silniční motorovou dopravu, a to bez výjimek," uvedla pražská policie.Na Václavské náměstí budou moci vjet pouze složky Integrovaného záchranného systému a to pouze v případě nutného zásahu.Uzavírky a objízdné trasy budou vyznačeny přenosnými značkami."Motoristům budou připraveni pomoci dopravní policisté, kteří budou přítomni na místech uzavírek komunikací," dodali mluvčí pražské police.Akce "Václavák bez aut" není jedinou záležitostí, která bude o víkendu řidičům v Praze znepříjemňovat život. V sobotu bude centrum Prahy uzavřeno kvůli půlmaratónu.Kvůli mezinárodního běžeckého závodu Hervis ½ Maraton Praha 2012 bude v průběhu soboty omezený provoz tramvají a autobusů zejména v centrální části metropole. Dopravu zajistí především posílené linky metra, Mediafax o tom v pondělí informovala Aneta Řehková z tiskového oddělení dopravního podniku. Uzavírka se dotkne několika mostů a několika ulic v centru, vždy však půjde o uzavírky maximálně několika desetiminutové.

Související

Více souvisejících

Praha

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy