Jednání o koalici: Trojkoalice má zřejmě jiné partnery, podle ČSSD je to politikaření

Praha - Reakce Trojkoalice, která dnes odešla od jednacího stolu s pražskými koaličními partnery, je podle ANO nepochopitelná. Zástupci ČSSD označili dnešní jednání s ANO a Trojkoalicí (SZ, KDU-ČSL a STAN)o nové vládě v Praze jako "hodinu politikaření".

Trojkoalice ukázala, že má asi jiné potenciální koaliční partnery, řekl po jednání předseda klubu, odvolaný radní Michal Hašek. Podle něj jde ze strany Trojkoalice o "politikaření". O dalším postupu se klub ANO poradí dnes odpoledne.

"Máme zájem na tom, aby byla kontinuita, aby tento destruktivní prvek byl v krátké době vyřešen a hledáme nyní shodu v širokém spektru," uvedla náměstkyně Eva Kislingerová, která na dnešním jednání zastoupila nemocnou primátorku Adrianu Krnáčovou.

Jednání prý nebylo věcné a bylo nelogické. "To, co jsem zažil dnes, to jsem za 26 let v politice nezažil. Zažili jsme hodinu politikaření, které nemělo nic společného s vedením města, ale šlo o osobní ambice," řekl lídr ČSSD Miloslav Ludvík. Trojkoalice odešla z jednání předčasně, jednat nechtěla kvůli nepřítomnosti primátorky Adriany Krnáčové (ANO), která je nemocná.

Podle zástupců ČSSD je nepřípustné, aby se jedna strana vměšovala do dění v druhé. To podle nich Trojkoalice udělala, když odmítla jednat v nepřítomnosti primátorky. "Vměšovat se do jiného klubu a říkat, kdo za něj bude vyjednávat, je velmi zvláštní chování," řekl náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD) s tím, že lídr Trojkoalice Petr Štěpánek (SZ) má zřejmě "nějaký svůj plán".

Související

Praha

Vazby zpřetrhány. Praha ukončila sesterskou smlouvu s Pekingem

Pražští zastupitelé dnes definitivně ukončili platnost sesterské smlouvy s čínským Pekingem. Na svém jednání vzali na vědomí ukončení smlouvy ze strany Číny a neúspěšnou iniciativu Prahy, aby byla ze smlouvy vyškrtnuta klauzule, že Praha uznává jednotnou Čínu.
pražské zastupitelstvo

Pražské zastupitelstvo se pohádalo kvůli záchodům

Zástupci pražské koalice Pirátů, Prahy Sobě a Spojených sil pro Prahu (TOP 09 a STAN) na dnešním jednání zastupitelstva čelili kritice obyvatel Prahy 1 a opozice kvůli plánu postavit ve Strahovských zahradách toalety se zázemím pro údržbu. Zastupitelé vzali na vědomí petici proti kácení stromů a výstavbě na Petříně, kterou podepsalo přes 2000 lidí. Zástupci magistrátu kritiku projektu odmítli, je podle nich citlivý.

Více souvisejících

pražské zastupitelstvo ČSSD Hnutí ANO

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

před 5 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 7 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 12 hodinami

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy