Nečas a Nagyová mají zničený život, stojí za tím Babiš? Pavel Bém promluvil i o návratu k politice

Praha - Bývalý primátor Prahy a exposlanec za ODS Pavel Bém tvrdí, že někdejší předseda vlády Petr Nečas a bývalá vrchní ředitelka Sekce kabinetu předsedy vlády Jana Nagyová mají zničený život. Prozradil také, jestli se chystá vrátit zpět do politiky.

Podle Béma jsou u nás s výjimkou ČSSD, která prý stále drží polistopadovou ideologii, populistické politické subjekty a rychlokvašky. "ODS se odrazí ode dna, až se to promítne do průzkumů, ale také až vyhraje volby," uvedl s tím, že se jeho strana zatím stále odráží.

Zhodnotil i kauzu týkající se pádu Nečasovy vlády. Podle něj to byl boj o moc a o tom, jak jednomu moc vzít a druhému dát. "Do toho vstoupila Policie a justiční orgány a je otázkou, kteří ekonomičtí mágové nebo lídři za tím stáli," podotkl.

Sám prý není příznivcem konspirativních teorií, tenkrát ale podle něj proběhl bezprecedentní puč, který zničil životy Petra Nečase a Jany Nagyové, ale také pověst ODS. Sám sebe se proto ptá: "Komu sloužila Nečasova aféra?" Podle něj těm, kteří vládnou.

Nejde prý ale o Bohuslava Sobotku: "Všechno možná začalo v Průhonicích," uvedl opatrně, neboť v Průhonicích žije ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Za odporné považuje i odposlechy, které unikly do médií. "Já to zažil jako první u nás. Odposlechy se do médií prostě dostat nemohou," uvedl s tím, že byl odposlechy poškozen.

Bém také přiznal, že se do politiky vracet nechce. "Vidíte, co se odehrává kolem specializovaných útvarů Policie. Každý špehuje každého, každý udává," posteskl si s tím, že v takovém politickém kontextu fungovat nechce. Musela by se podle něj prvně vrátit důvěra mezi lidmi.

Související

Pavel Bém /ODS/

Bém se vrací na magistrát, bude mít místo v protidrogové komisi

Bývalý pražský primátor Pavel Bém (ODS) má své místo v protidrogové komisi hlavního města. Jeho odborná způsobilost je nezpochybnitelná, řekl dnes novinářům nově zvolený primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Bém se stal členem komise jako zástupce Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) a podle Deníku N se již účastnil prvního zasedání. 
Pavel Bém

Bém vzkázal soudu, že odposlechy s Mazánkem a Kolibříkem jsou zfalšované

Někdejší pražský primátor Pavel Bém (ODS) vzkázal soudu, že v médiích zveřejněné odposlechy s Mazánkem a Kolibříkem jsou falzifikát a vznikly s cílem ho poškodit. Bém měl dnes svědčit v kauze vynesení těchto odposlechů z Bezpečnostní informační služby (BIS), omluvil se ale kvůli zahraničnímu pracovnímu jednání. Obžalobě čelí bývalý zpravodajec Jan Petržílek a někdejší vrcholný politik Vít Bárta (Věci veřejné).

Více souvisejících

Pavel Bém Petr Nečas ODS

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy