Březina rezignoval na post předsedy zastupitelů ČSSD v Praze

Praha - Pražský zastupitel Karel Březina (ČSSD) rezignoval na funkci předsedy zastupitelského klubu sociální demokracie. Důvodem je bídný výsledek říjnových sněmovních voleb. Jediným poslancem za ČSSD v Praze byl zvolen lídr a náměstek primátorky Petr Dolínek.

ČSSD získala ve volbách 7,27 procenta hlasů, v hlavním městě to potom bylo 5,57 procenta. "Myslím si, že každý má vyvodit odpovědnost, byť já sám jsem do Sněmovny nekandidoval. I náš krajský výkonný výbor z výsledku voleb vyvodil důsledky. K rezignaci na předsedu klubu jsem se rozhodl ihned po volbách," řekl ČTK Březina. Ve funkci předsedy klubu ho nahradí zastupitel Lukáš Kautský 

Krajský výkonný výbor pražské ČSSD vyzval v pondělí celorepublikové vedení strany k odstoupení. Na své funkce rezignují rovněž členové pražského vedení ČSSD. Krajský výkonný výbor vyzval celostátní vedení ČSSD, aby stranu dovedlo ke sněmu, který by se měl konat co nejdříve.

Březina (45) se v roce 1998 stal vedoucím úřadu vlády tehdejšího premiéra Miloše Zemana (tehdy ČSSD). Od března 2000 až do demise kabinetu v létě 2002 byl ministrem vlády bez portfeje. Od listopadu 2010 do listopadu 2011 byl náměstkem pražského primátora, byl i volebním manažerem ČSSD pro senátní a komunální volby 2014.

Související

Magistrát hlavního města Prahy

Aféra na pražském magistrátu: Policie obvinila devět politiků kvůli dotacím

Policie minulý týden obvinila devět lidí z pražského magistrátu v souvislosti s rozdělováním dotací pro sport. Kauza souvisí se zásahem Národní centrály proti organizovanému zločinu loni v červnu na magistrátu. Někdejší starosta Vinoře a pražský zastupitel František Švarc (ODS) řekl, že byli obviněni členové komise, jež vybírala projekty, které město podpořilo. Případ dozoruje pražské městské státní zastupitelství.
Karel Březina /ČSSD/

Konec Březiny (ČSSD) v Pražské plynárenské? Radní návrh na odvolání schválili

Pražští radní dnes schválili návrh odvolat z dozorčí rady Pražské plynárenské Distribuce (PPD) bývalého zastupitele Karla Březinu (ČSSD), předsedu pražského ANO Jana Říčaře a jejího místopředsedu Petra Venhodu. ČTK to sdělil pražský radní Jan Chabr (TOP 09). Členy musí odvolat představenstvo Pražské plynárenské, do jejíhož koncernu PPD patří a kterému město zašle žádost o změny. Odvolané členy nahradí Zuzana Chlupáčová, Jaroslav Vlk a David Procházka.

Více souvisejících

Karel Březina ČSSD Praha

Aktuálně se děje

před 40 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy