Začátek konce ČSSD? Je na tom pořád hůř. Škromach odhalil, kdo za to může

Praha - V souvislosti s ČSSD se po posledních volbách do Poslanecké sněmovny hovoří o klinické smrti. Strana dosáhla nejhoršího výsledku v historii. A zdá se, že ani několik měsíců po volbách se situace nezlepšuje. O tom, jakým směrem se strana vydá, rozhodne nedělní sjezd. Ještě před ním posílá Zdeněk Škromach svým spolustraníkům pár slov.

„Kdyby snad někoho napadlo tvrdit, že špatně (pro ČSSD) už bylo. Za naši porážku opravdu nemůže Babiš, jak se snaží někteří neustále tvrdit. A tím odvrátit pozornost od vlastní zodpovědnosti,“ posteskl si Škromach.

Svými slovy reagoval na nejnovější průzkum agentury STEM, podle kterého by v únoru sociální demokraty volilo jen 7 procent Čechů. Skočili by tak až šestí za hnutím ANO, Piráty, ODS, SPD a KSČM.

Bývalý senátor ČSSD má také jasno, kdo nese vinu za tak špatná čísla. „Za katastrofální volební výsledek a rozvrácenou stranu si můžeme jen my sami. A nebojme si to přiznat. Přiznání osvobozuje a očisťuje,“ vzkázal na facebooku svým kolegům.

Už v neděli strana na sjezdu v Hradci Králové zvolí nové vedení a podle sociálních demokratů také vykročí novým směrem. „Přátelé hlavním tématem sjezdu ČSSD není Babiš, ten nám volby neprohrál, ale záchrana ČSSD. Nenechte se zase zblbnout,“ uvedl Škromach.

„Uhranutí Babišem je začátkem konce ČSSD. Je čas na léčbu závislosti,“ dodal sociální demokrat. .

Související

Jana Maláčová (ČSSD)

MPSV vyplatilo poradcům a advokátům 4,67 milionu korun, v týmu už není Škromach

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) vyplatilo v prvním pololetí letošního roku externím poradcům, poradenským a právním firmám odměny ve výši 4,67 milionu korun. Vyplývá to ze seznamu, který ministerstvo zveřejnilo na svém webu. Oproti předchozímu pololetí se částka zvýšila zhruba o půl milionu korun, v minulosti ale přesáhla i 100 milionů korun.
Prezidentské volby 2018: Jiří Ovčáček

Proti Babišovi demonstroval i Bohuslav Sobotka, Ovčáček se mu a dalším protestujícím vysmál

V pondělí v podvečer se po celé České republice konaly protesty proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) a plánované změně v čele ministerstva spravedlnosti. Zúčastnily se jich tisíce lidí, mezi nimi i řada předních českých politiků včetně poslanců a senátorů. Mezi protestujícími se dokonce objevil i bývalý premiér a někdejší Babišův vládní partner Bohuslav Sobotka (ČSSD). Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček ovšem demonstranty tvrdě zkritizoval.

Více souvisejících

Zdeněk Škromach ČSSD Andrej Babiš

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy