Ovčáček chce být mluvčím Jaromíra Soukupa, pokud vyhraje volby

Majitel a moderátor TV Barrandov dostal v pořadu Volejte a pište šéfovi dostal od jedné divačky dotaz, zdali, kdyby se hypoteticky stal prezidentem, by požádal současného tiskového mluvčího prezidenta republiky, Jiřího Ovčáčka, aby pokračoval ve své funkci. Soukup uvedl, že ano. Ovčáček sdělil serveru EuroZprávy.cz, že by nabídku přijal.

„Kdybych náhodou kandidoval na prezidenta a kdybych náhodou získal vaši podporu a byl skutečně zvolen prezidentem - pravděpodobnost toho si netroufám odhadnout - a já bych seděl na Pražském hradě a vybíral si tým spolupracovníků, tak vám garantuji, že Jiřího Ovčáčka jako tiskového mluvčího prezidenta republiky bych určitě požádal, aby ve své funkci pokračoval, to určitě,“ uvedl Soukup na dotaz divačky.

Ohledně dalších spolupracovníků by si nebyl tak jistý. „O ostatních pracovnících hradní kanceláře, buď je neznám, nebo mám svůj názor, to bych vám teď neslíbil, ale u Jiřího Ovčáčka Vám to naprosto slibuji,“ dodal Soukup.

Ovčáček na dotaz EuroZprávy.cz, co na takovou předběžnou nabídku říká a zda by ji přijal uvedl, že ano. „Jistěže bych takovou nabídku přijal, je to služba vlasti,“ napsal. „Pan Jaromír Soukup by v mnohém názorově navázal na pana prezidenta,“ dodal.

Soukup v dubnu ohlásil, že plánuje kandidovat na prezidenta. „Já o tom docela vážně uvažuji. Ta věc přijde v roce 2023. A když vidím docela slušnou podporu ve výzkumech, vysokou známost mého jména, skoro 90 procent, a poměrně málo lidí, zhruba jenom okolo deseti procent, kteří mě opravdu nemusí, tak o tom uvažuji," uvedl majitel mediálních firem Médea Group a Empresa Media.

Současný tiskový mluvčí prezidenta jej v tom podpořil. „Gratuluji vám, pane řediteli, k rozhodnutí. Jste teď na čele pelotonu, protože nikdo jiný úmysl kandidovat dosud neoznámil. Připravte se, že teď se na vás sesypou. Budete potřebovat hodně odvahy, protože vás budou probírat odshora dolů, budou se rozčilovat a kádrovat vás. Bude to dlouhá cesta, ale budu vám držet palce," řekl Ovčáček v pořadu Moje Zprávy.

Na oficiálním facebookovém profilu Jaromíra Soukupa většina příspěvků na Soukupovu odpověď reagovala příznivě. Našly se ale i sarkastické příspěvky. „Až bude Soukup prezidentem, moc se těším na pořad "týden s prezidentem" a Jaromírovy monology se zrcadlem,“ uvedl jeden diskutující. „Jako blbý a blbější po Česku?“ nebral si servítky další.

Související

Jaromír Soukup (TV Barrandov)

Soukup získal pro TV Barrandov ochranu před věřiteli. Dostal tři měsíce na nápravu

Už to není tajné. Firma Barrandov Televizní Studio podnikatele Jaromíra Soukupa dluží téměř miliardu korun, ukazují údaje v insolvenčním rejstříku. Pražský městský soud v pondělí souhlasil s návrhem firmy a vyhlásil moratorium na majetek dlužníka, které na tři měsíce ochrání společnost před věřiteli. Je ale nutné připravit reorganizaci. 

Více souvisejících

Jaromír Soukup (TV Barrandov) Jiří Ovčáček prezident čr

Aktuálně se děje

před 5 minutami

Aktualizováno před 13 minutami

Aktualizováno před 32 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 4 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy