John: Na kauzu odvolání Lessyho by se nemělo zapomínat

Praha - Kauza s otravami metylalkoholem zastínila vývoj událostí kolem odvolání policejního prezidenta Petra Lessyho, upozornil předseda strany Věci veřejné Radek John. Jmenování Martina Červíčka do funkce, považuje šéf VV za protiprávní krok.

"V mediálním prostoru dnes metanol přebíjí další významná témata, která by ale rozhodně neměla pozornosti veřejnosti uniknout," řekl John a pokračoval: "Považujeme za důležité veřejnost upozornit na to, jak současná vládní koalice likviduje nepohodlné státní úředníky a kohokoli, kdo se jen trochu vzepře diktátu koalice."

Odvolání policejního prezidenta John označil za "zfušovanou akci", kdy se pracovníci Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) a ministerstva vnitra dopustili řady školáckých chyb.

John je přesvědčený, že o odvolání Lessyho dopředu věděli nejen lidé z Generální inspekce bezpečnostních sborů, ale také politici koaličních stran. "Protiprávně jmenovaný Martin Červíček a minimálně jeden z jeho nových náměstků věděli o způsobu a načasování likvidace Petra Lessyho už týden před samotnou realizací," řekl. O odvolání podle něj věděli i lidé z okolí Karolíny Peake a premiéra o věci informoval šéf GIBS Ivan Bílek.

Ministr vnitra Jan Kubice (nez.) propustil Lessyho 29. srpna ze služebního poměru kvůli tomu, že ho obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů z pomluvy a zneužití pravomoci úřední osoby v souvislosti s kauzou náměstka zlínské krajské policie Jaroslava Vaňka. Ještě ten den byl do funkce policejního prezidenta jmenovaný Martin Červíček.

Související

Radek John

ČSSD se musí omluvit Johnovi za označení tunelář

Praha - ČSSD se musí omluvit bývalému předsedovi Věcí veřejných Radkovi Johnovi za to, že ho strana v minulosti označila za tuneláře. Rozhodl o tom pražský městský soud, kde John na sociální demokraty podal žalobu.
Radek John

Radek John se stydí. Za policii a za...

Praha - Publicista, moderátor, spisovatel a exministr vnitra Radek John se stydí za českou policii i za své spoluobčany. Uvedl to v reakci na sobotní demonstrace proti islamizaci Evropy.

Více souvisejících

Radek John Jan Kubice

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy