Poslance ODS rozčílili občané: Čeští závistivci píší kecy bez sebekritiky

Praha – Jaromír Drábek získal zastánce v táboře rebelujících poslanců ODS. Tomáš Úlehla (ODS) se ministra zastal ve facebookové diskuzi na ministrově profilu. Názor občanů, že by měl Jaromír Drábek kvůli zatčení jeho náměstka rezignovat, označil za kecy českých závistivců.

Lidé pod oznámením ministra Drábka, že dočasně odvolává náměstka Šišku, psali velmi kritické komentáře vůči ministrovi. „Táhni rovnou. Včetně zbytku té bandy parazitů. Věřte, že přijde den,kdy vám všem bude příšerný horko.“ To je jen jeden z mnoha komentářů.Poslanec ODS Úlehla, který spolu s pěti kolegy způsobil zatím poslední koaliční krizi, ale ministra hájí. „Jardo, jsi můj dlouholetý kamarád, a věřím Ti jako málokomu, takže současně Ti držím palce, aby se náměstek nepodepsal na Tvém případném odchodu, protože je za tebou "kus viditelné práce", a nemám pocit, že zrovna Ty bys to měl "zabalit“,“ napsal poslanec.Jenže kritika veřejnosti vůči jeho kamarádovi ho rozčílila natolik, že diskutéry nařkl z nízké společenské úrovně a kritizoval jejich životní postoje.„Kecy českých závistivců bez jakékoliv sebekritiky. Přátelé (facebookoví), vulgaritami a tykáním panu doktoru Drábkovi si možná ulevíte, ale jinak je patrné, že vy díky svým životním postojům a společenské úrovni rozhodně nemáte nárok kohokoliv za cokoliv kritizovat! Zameťte si nejprve před vlastním prahem, prosím. Na darebáky musí platit zákony, a pokud tomu tak není, je to smutný důsledek toho, že ve funkcích asi sedí lidé, kteří by sice měli dohlížet na dodržování práva, ale třeba jsou stejně jako vy tak "jednodušší", že si říkají: "Odvolejte se sám..." nebo "A ty půjdeš kdy ?" nebo "Táhni rovnou..." nebo "Hamty, hamty, hamty..." - fakt diskuse "na úrovni",“ napsal rebelující poslanec.

Související

Soud, ilustrační foto

Šiška osvobozen v kauze firmy Atos. Mohl jen hučet do Drábka, řekla soudkyně

Soud dnes zprostil někdejšího prvního náměstka ministerstva práce Vladimíra Šišku i bývalé šéfy IT odboru Milana Hojera a René Pitáka obžaloby v kauze zneužití pravomoci ve prospěch firmy Atos. Obžaloba mužům vytýkala, že společnosti zadali zakázku bez výběrového řízení. Soudkyně se jich zastala s tím, že tehdejší vláda Petra Nečase (ODS) rozdala úkoly v takových termínech, které reálně nešly zvládnout. Verdikt není pravomocný.
Jaromír Drábek /TOP 09/

Žalobce zrušil stíhání exministra Drábka

Praha - Státní zástupce zrušil stíhání bývalého ministra práce Jaromíra Drábka (TOP 09) a jeho náměstka Vladimíra Šišky z přípravy dotačního podvodu a zneužití pravomoci při transformaci Fondu dalšího vzdělávání (FDV). Podle Šiškova obhájce Tomáše Sokola to znamená definitivní konec kauzy, v níž byli obviněni celkem tři lidé. Informuje o tom Ekonomický deník. Šiška byl trestně stíhán v několika dalších kauzách, loni mu odvolací soud snížil trest za zmanipulování zakázky na výplatu dávek na čtyři roky vězení.

Více souvisejících

Jaromír Drábek Tomáš Úlehla

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy