Další zmanipulované hlasování na ČT? Ano, říká...

Praha – Včerejší vystoupení odstupujícího ministra práce Jaromíra Drábka (TOP09) vyvolalo bouřlivé reakce. Na konci pořadu totiž Drábek získal 67% kladných hlasů za své vystoupení a to se lidem nelíbí. K reakci to vyprovokovalo i poslance ČSSD Stanislava Humla.

Lidé hlasování označili za zmanipulované. Podezřívají z toho TOP09, PR agentury najaté TOP09 nebo Českou televizi. Huml to vidí jasně. PR oddělení strany Jaromíra Drábka mělo nažhavené všechny počítače a jelo se dlouho do noci.Nutno dodat, že výsledek Jaromíra Drábka (TOP09) je přinejmenším pochybný, když vezmeme v potaz, že je to ministr nejméně oblíbené vlády v historii samostatné ČR a jeho resort patří k těm nejvíce kritizovaným, jelikož reformy MPSV se lidí dotýkají asi nejvíc.Proto je zvláštní onen velmi positivní výsledek. Českou televizi to dohnalo k tomu, že na konci pořadu ukázal moderátor dva grafy. Jeden ukazoval průběh hlasování, kdy na začátku vedly suverénně negativní hlasy a následně se hlasování de facto 40 minut drželo na konečném výsledku. Druhý pak ukazoval nárůst počtu hlasujících, který byl víceméně bez velkých výkyvů.Nízké pravděpodobnosti, že by Drábek mohl získat takový výsledek, jaký získal, si všiml i Stanislav Huml (ČSSD). „Plyne mi z toho závěr, že PR oddělení TOP09 mělo rušný večer. Všechny počítače byly plně vytíženy, a jaký je skutečný výsledek "obliby" pana ještěministra práce a sociálních věcí jsme se nedozvěděli. Soudě podle posledního průzkumu veřejného mínění, kde obliba celé vlády spadla na 17% a stoprocentně vládě věří jen 2% lidí, by objektivní číslo bylo někde mezi. Asi jako u vicepremiérky Peake, která docílila obdivuhodných 10% kladných hlasů. Pan Drábek pak je pilíř negativních kroků této vlády. Nemohl být lepší. Pokud byl, je to prostě podvod. A chlapcům z TOP09 stojí za to o tom sama sebe přesvědčovat,“ myslí si Huml.Zvláštní mu přijde také počet hlasujících, který byl nebývale vysoký. „Karolíně Peake hlasovalo celkem 2727 diváků. O 1343 méně. Vypadá to, že jsme se dopracovali k číslu, kolik hlasů do plusu museli IT odborníci "přišoupnout" ke kladnému hodnocení svého guru,“ dodává dopravní expert.Během Hyde parku zazněl dotaz, ve kterém se psalo, že TOP09 sestavila tým dobrovolníků, kteří dostali za úkol kladně hodnotit vystoupení Jaromíra Drábka a zároveň měli psát pozitivní dotazy. Ty během vysílání skoro nezazněly, což jen posiluje tvrzení, že hlasování bylo zmanipulované.

Související

Soud, ilustrační foto

Šiška osvobozen v kauze firmy Atos. Mohl jen hučet do Drábka, řekla soudkyně

Soud dnes zprostil někdejšího prvního náměstka ministerstva práce Vladimíra Šišku i bývalé šéfy IT odboru Milana Hojera a René Pitáka obžaloby v kauze zneužití pravomoci ve prospěch firmy Atos. Obžaloba mužům vytýkala, že společnosti zadali zakázku bez výběrového řízení. Soudkyně se jich zastala s tím, že tehdejší vláda Petra Nečase (ODS) rozdala úkoly v takových termínech, které reálně nešly zvládnout. Verdikt není pravomocný.
Jaromír Drábek /TOP 09/

Žalobce zrušil stíhání exministra Drábka

Praha - Státní zástupce zrušil stíhání bývalého ministra práce Jaromíra Drábka (TOP 09) a jeho náměstka Vladimíra Šišky z přípravy dotačního podvodu a zneužití pravomoci při transformaci Fondu dalšího vzdělávání (FDV). Podle Šiškova obhájce Tomáše Sokola to znamená definitivní konec kauzy, v níž byli obviněni celkem tři lidé. Informuje o tom Ekonomický deník. Šiška byl trestně stíhán v několika dalších kauzách, loni mu odvolací soud snížil trest za zmanipulování zakázky na výplatu dávek na čtyři roky vězení.

Více souvisejících

Jaromír Drábek hydepark

Aktuálně se děje

před 36 minutami

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

před 53 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy