Úlehla se brání nařčení, že jde na ruku solárním baronům. Přátelům vzkázal: Zklamali jste mě

Praha - Poslanec Tomáš Úlehla /ODS/, bývalý daňový rebel, rozčílil veřejnost svou snahou vyjít vstříc solární lobby. Pokusil se navrhnout do novely zákona o odpadech dostat dodatek, který by solárním baronům ušetřil miliony.

Konkrétně chtěl Úlehla zbavit solárníky povinnosti postarat se o nefunkční solární panely. Tuto povinnost chtěl přesunout na jejich výrobce. Ti jsou většinou z dalekého zahraničí, především z Číny a za 20 až 25 let, což je životnost panelů, již tyto firmy dávno nemusí existovat. Tím by povinnost ekologicky zlikvidovat tyto panely přešla na stát, potažmo obce.

Tento návrh smetla ze stolu opozice spolu s většinou vládního tábora. Samotná ODS dala od Úlehlova počinu ruce pryč.

Na facebookové stránce poslance Úlehly se ihned objevily kritické komentáře a žádosti o vysvětlení od jeho přátel. "Můžete mi to, pane kolego, nějak smysluplně vysvětlit než si začnu myslet něco o zadních partiích těla?" ptá se jeden z nich.

A Úlehla místo vysvětlení přechází do útoku. "Trapné, jak jste naskočili na bulvární snahy médií naštvat lidi. Copak bych si "kopal politický hrob", pokud bych zamýšlel něco nekalého, a ještě to ani neprosadil? Bedlivě sledujte další vývoj, a třeba se mi v duchu časem omluvíte," píše.

K dalšímu komentáři, v němž stojí, že daného člověka poslanec ODS zklamal, dodává: "O to přeci médiím jde !!! Mne jste zklamali všichni ti, kteří tak rychle hned uvěříte blábolům...".

Následně vysvětluje, jak se dělá správný lobbing: "Tak se nelobbuje, pokud bych chtěl něco prosadit "natvrdo", zajistil bych si potřebnou většinu hlasů... Jsem pouze zvyklý pragmaticky nazývat věci pravými jména. Však pravda se ukáže, a třeba ti "poctiví" časem odhalí své úmysly...".

Související

Zdeněk Svěrák

Svěrák ustoupil. Žalobu na Bobo nepodá, nemá to smysl

Praha - Zdeněk Svěrák se nakonec rozhodl, že nebude žalovat Janu Bobošíkovou a její blok Hlavu vzhůru. V hymně bloku se totiž objevilo spojení metelesku blesku, které si Svěrák přisvojuje. Důvodem k nepodání žaloby je prý obava, že Hlavu vzhůru by nemuselo dlouho existovat.

Více souvisejících

Tomáš Úlehla solární energie

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

před 1 hodinou

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Británií hýbe lékařský skandál. Desetitisíce lidí se nakazily krví infikovanou HIV a žloutenkou

Více než 30.000 lidí se od 70. do 90. let nakazilo viry jako HIV a hepatitida po transfuzi krve ve Spojeném království. Uvádí to zpráva zveřejněná v pondělí, podle které se velké části případů nákazy dalo předejít, píše agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy