Mateřská se musí vrátit na loňskou úroveň, zní z KDU-ČSL

Praha - Lidovci předpokládají, že se na nadcházející schůzi Poslanecké sněmovny podaří přehlasovat veto Senátu a vrátit výši mateřské na loňskou úroveň. Pokud zákon vrátí prezident, KDU-ČSL je připravena podpořit svolání další řádné schůze v květnu, řekl v úterý předseda strany Cyril Svoboda.

"Kvůli tomuto zákonu jsem už dříve požádal o schůzku pana prezidenta, ten mi však nevyhověl. Pokud by přece jen pan prezident vetoval tento návrh, jsme připraveni ho opětovně prosadit v Poslanecké sněmovně," uvedl Svoboda.

"Maminky pobírají od počátku letošního roku příjmy nižší až o 20 procent měsíčně a to je zcela nepřijatelné. Není přece možné, aby to byla právě tato skupina obyvatel, která doplatí na státní úspory nejvíce," vysvětlila lidovecký postoj místopředsedkyně strany a předkladatelka návrhu Michaela Šojdrová.

Lidovecký návrh vrací mateřskou na výši roku 2009 a umožňuje zpětně vyplatit maminkám peníze, o které přišly v období od 1. ledna 2010. Jako jeden

Související

Více souvisejících

KDU - ČSL mateřská Cyril Svoboda

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy