K platu desetitisícové odměny. Taková byla realita na ministerstvu zdravotnictví

Praha - Top úředníci si ve státní správě přijdou na pěkné peníze. Kromě běžného platu totiž dostávají desetitisícové odměny. Ačkoliv je nedostávají každý měsíc, zažitá praxe je taková, že jsou pravidelné. V dalším dílu našeho seriálu se můžete podívat, jaké platy a odměny dostávali úředníci ministerstva zdravotnictví.

Ministerstvo zdravotnictví je pátým ministerstvem v našem seriálu, které poodkrylo, jaké platy a odměny dostávají jejich top úředníci. A peníze jsou to slušné. K běžnému platu si totiž přišli i na odměny v průměru více než 10 tisíc korun měsíčně. Nicméně stále mohou některým kolegům z jiných ministerstev či Janě Nagyové závidět.

Zdravotnictví poskytlo platy za roky 2011 a 2012. Náměstci ministra si v minulém roce v průměru pohoršili, včetně odměn dostávali zhruba o 4,5 tisíce korun měsíčně méně. Stejně tak vrchní ředitelé tohoto ministerstva si celkově pohoršili, základní plat se v průměru sice zvýšil, ale odměny v roce 2012 nebyly zdaleka tak vysoké jako o rok dříve. Také vrchní ředitelé v roce 2012 oproti předcházejícímu roku "zchudli" zhruba o 4,5 tisíce korun.

Z údajů poskytnutých ministerstvem zdravotnictví je vidět i plat samotného ministra. Nicméně ten je dán zákonem. Leoš Heger dostával plat 106 600 korun, k tomu mu ze zákona náleží náhrada 15 600 Kč. Měsíčně si tedy ministr přišel na více než 122 tisíc korun hrubého.

Související

Vlastimil Válek (TOP 09)

Vláda rozhodla o budoucnosti lékařských pohotovostí. Změní se zřizovatel

Povinnost zajistit občanům základní síť lékařských pohotovostních služeb má přejít z krajských úřadů na zdravotní pojišťovny. Návrh příslušné novely zákona o zdravotních službách ve středu schválila vláda. Schválila rovněž návrh novely zákona o sociálních službách, kterým se má přesunout agenda související s vyplácením nepojistných sociálních dávek podmíněných dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem a s vydáváním průkazů osoby se zdravotním postižením z pracovišť Úřadu práce ČR pod Českou správu sociálních zabezpečení.

Více souvisejících

ministerstvo zdravotnictví CZK mzdy / platy

Aktuálně se děje

před 24 minutami

Ministerstvo obrany

Česká armáda oznámila další důležitou investici. Získá dva speciální letouny

Ministerstvo obrany pořídí dva transportní letouny Embraer C-390 Millennium. Armáda ČR díky nim získá nové schopnosti při přepravě lidí nebo materiálu, při hašení rozsáhlých požárů, evakuaci zraněných nebo při tankování paliva. O zakázce dnes ministryně obrany Jana Černochová (ODS) informovala vládu. Smlouva s brazilským výrobcem by měla být uzavřena do několika týdnů a první stroj budou mít vojáci k dispozici už příští rok.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Marian Jurečka

Jurečka utnul spekulace. Řekl, kdy půjdeme do důchodu

Věková hranice pro odchod do důchodu by měla být stanovena na 67 let pro osoby narozené v roce 1989 a později. Tento návrh představil ve středu ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) poslancům. Jde o druhou změnu v důchodové reformě po jejím odeslání z vlády do Sněmovny.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Nový íránský tank Karrar

Íránské ozbrojené síly jsou mocné. Pozemní válku s Izraelem si ale nemohou dovolit

Íránský raketový útok proti Izraeli přináší řadu otázek. Jeden z velkých otazníků představuje samotná síla ozbrojených Teheránu. Jejich složení je totiž netradiční – spíše než na pozemní vojsko a letectvo kladou Íránci důraz na prostředky zastrašení. Primárním způsobem boje tak pro íránskou armádu jsou balistické rakety a bezpilotní letouny, jak jsme v posledních dnech a měsících měli možnost vidět.

před 6 hodinami

Olaf Scholz, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Svět ostře reaguje na raketový útok Íránu na Izrael

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a předseda Evropské rady Charles Michel ve středu ostře odsoudili úterní raketové útoky Íránu na Izrael. Šéf unijní diplomacie Josep Borrell se k nim přidal už v úterý večer.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Britské a americké stíhačky pomohly sestřelovat rakety z Íránu

Britská a americká letadla pomohla se sestřelováním íránských raket, které v úterý večer mířily proti Izraeli. Nasazení potvrdili nezávisle na sobě lídři obou zemí s tím, že budou Izraelce podporovat proti případné další íránské agresi.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy