Vlček dostane od státu odstupné přes 600 tisíc korun

Praha - Odcházející předseda sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD) by měl díky svému odchodu dostat více než 600tisícové odstupné, což je dvakrát více než by obdržel, pokud by odešel až po volbách. Uvedla to v pátek Česká televize (ČT).

Odstupné se vypočítává jako poslední plat ve funkci krát počet ukončených let ve funkci. "Vlček od letoška pobírá 158 tisíc korun měsíčně, celkově tedy dostane zhruba 633 tisíc korun. Pokud by se vzdal pouze funkce předsedy sněmovny a do voleb pracoval jako poslanec, jeho odstupné by činilo pouze 294 tisíc, tedy pětinásobek měsíčního poslaneckého platu 59 tisíc korun," uvedla ČT.

Reportáž také upozorňuje, že na konci dubna přijde Vlček nejen o 160tisícový plat, ale i o služební limuzínu, ochranku a vystěhovat se bude muset i z vily na pražském Břevnově, kde šéfové sněmovny bydlí.

Související

Miloslav Vlček /ČSSD/

Sobotkův poradce bere 450 na hodinu. Kdo to je?

Praha - Předseda strany ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka zaměstnává bývalého sociálnědemokratické předseda sněmovny Miloslava Vlčka. I přesto, že pro něj pracuje jako externí poradce a podle informací práva smlouva počítá s 90 hodinami měsíčně, za své služby bere neuvěřitelných 450 korun na hodinu.
Miloslav Vlček

Vlček chce vyměnit sněmovnu za Senát

Praha - O křeslo senátora za ČSSD bude v příštích volbách usilovat bývalý předseda sněmovny Miloslav Vlček, potvrdil v sobotu Mediafaxu. Na okresní konferenci strany pro jeho nominaci hlasovalo 39 delegátů, tedy asi 70 procent přítomných.

Více souvisejících

Miloslav Vlček

Aktuálně se děje

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy