Šándor: Nevím, proč mě chtěl Barták zabít

Praha - Bývalý šéf vojenského zpravodajství a spolupracovník Nadačního fondu proti korupci Andor Šándor měl čelit pokusu o vraždu. Objednat si ji měl zavřený "doktor čuně" Jaroslav Barták. Šándor ale vůbec netuší proč ho chtěl připravit o život.

Deník Právo dnes informoval, že policie zamezila pokusu o vraždu tří lidí, mezi kterými je i Andor Šándor. Demonstrativní vraždy někde na veřejnosti si měl objednat z vězení Jaroslav Barták. Ten za mřížemi sedí kvůli znásilňování a bití svých asistentek.

Psali jsme:
"Doktor čuně" Barták plánoval z vězení vraždy, hrozí mu výjimečný trest Doktor "čuně" Barták sexuálně zneužíval kolegyně! Odsedí si 14 let, trest potvrzen
 

V minulosti Šándora označil za jednoho z těch, kdo na něj celý případ ušil. Je tak pravděpodobné, že mělo jít o pomstu, kterou policie včas přerušila.

"Ale je to absolutní nesmysl, což jsem vypověděl i před soudem. Ve své svědecké výpovědi jsem neříkal nic, co by podporovalo jakoukoliv takovou domněnku, kategoricky jsem to odmítl. Takže u soudu to bylo velice jednoduché. Nijak jsem se nepodílel na výsleších týkajících se jeho asistentek, to je věc, která šla úplně mimo mě," řekl bývalý šéf Vojenské zpravodajské služby Andor Šándor.

Bartáka se Šándorem spojuje členství v elitním Lions clubu. Ten v roce 1990 Barták zakládal a Šándor do něj vstoupil v roce 2007. Barták byl pak v roce 2011 vyhozen.

Důvodem mělo být zavrženíhodné chování. To v roce 2013 potvrdil soud, když Bartáka poslal na 14 let do vězení kvůli znásilňování a bití asistentek.

Související

Doktor Jaroslav Barták u soudu

Soud zprostil lékaře Bartáka obžaloby z plánování vražd a vydírání

Krajský soud v Liberci dnes zprostil obžaloby lékaře Jaroslava Bartáka. Nepodařilo se prokázat, že by ve vězení skutečně plánoval tří vraždy a vydírání. Zproštění navrhl ve své závěrečné řeči i státní zástupce Jan Černý. Barták vinu od počátku odmítal. Hájil se tím, že o svých plánech mluvil ve vězeňských debatách, které nemyslel vážně.

Více souvisejících

Jaroslav Barták

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy