Hudeček je primátorem díky intrikám

Praha - Primátorem se stal pomocí intrik, nyní dokazuje, že odborností zrovna neoplývá. Takovouto kritiku na adresu Tomáše Hudečka /TOP09/ spustila místopředsedkyně KSČM Miloslava Vostrá na Facebook.

Miloslavu Vostrou ke komentáři působení Tomáše Hudečka v čele hlavního města vyprovokoval vývoj kolem opencard.

Místopředsedkyně komunistů míní, že se Hudeček do čela magistrátu dostal pomocí intrik. Připomíná přitom, že byl předtím v podstatě neznámým politikem a na primátora za TOP 09 kandidoval exguvernér ČNB Zdeněk Tůma. O něm přitom dnes není skoro slyšet.

"V současné době máme možnost poznat „odbornost" primátora Hudečka detailně. Současně můžeme doufat, že s brzkým koncem volebního období se rozloučíme i s tímto „expertem na Prahu". Taková změť nekompetence, kombinovaná s arogancí, způsobuje Praze primárně neustálé škody a nevíme dne, kdy se opět objeví nějaký nový průšvih či „dobrý" nápad primátora," spustila zostra politička.

Tvrdí, že krátkodobé nefungování vydávání opencard poté, co celou problematiku převzal Hudeček do své kompetence, je v podstatě jeho vina. Nepohlídal si licenční podmínky.

"Nicméně se tedy na magistrátu rozhodli, že provedou malý podvůdek a nastaví v systému vydávání na den, kdy ještě licence nevypršela. Tedy na jiný den, než kdy vyřizuje záležitost občan. Výsledkem byl údajně krach účetního systému, vzhledem k čachrům s daty," tvrdí.

Připomíná, že za přemrštěnou cenu celého systému by zajisté měl být někdo pohnán k zodpovědnosti. I sám Hudeček se ale podle Vostré provinil, byť za vysokou cenu nemůže.

"Je obžalován, že zakázku prodloužil bez výběrového řízení proti zákonu o veřejných zakázkách. Tvrdí, že nemohl jinak, avšak nyní převzetím karty za stejné situace licenčních smluv sám sebe popírá. Chaos, nekompetence a v podstatě paralyzování jakéhokoliv rozvoje Prahy jsou synonyma pro Tomáše Hudečka," dodává.

Související

Poslanecká sněmovna, ilustrační fotografie

Poslanci řeší rozpočet. Navrhli přesuny za téměř 280 miliard korun

Poslanci ve dnešním druhém čtení návrhu státního rozpočtu na příští rok navrhli přesuny uvnitř rozpočtu v celkovém objemu zhruba 279 miliard korun. Je to víc než loni, kdy navrhli přesunout 177 miliard korun. Navržené přesuny představují zhruba 15 procent plánovaných výdajů rozpočtu.

Více souvisejících

Miloslava Vostrá Tomáš Hudeček

Aktuálně se děje

před 38 minutami

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

před 55 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy