Mluvčí Krnáčové křičel na moderátora. Pak přišla slova o zm*dech a bonzácích

Praha – Moderátor internetové televize Stream Janek Rubeš se dlouhodobě zabývá problematikou pražských taxikářů a toho, jak někteří bez skrupulí okrádají cestující. Když se na toto téma přišel zeptat primátorky Adriany Krnáčové, pěkně to schytal od jejího tiskového mluvčího, který ho nazval mimo jiné malým dítětem.

Rozhovor na téma podvodných taxikářů se už po několika málo minutách zvrhl v nepříjemnou až agresivní debatu s tiskovým zástupcem primátorky Vladimírem Řepkou.

Každoročně taxikáři na daních nezaplatí asi 5 miliard. Krnáčová k tomu přidala další čísla. „Máme tu tři konkrétní případy lidí, se kterými je vedeno několik správních řízení. Taxikář Jelínek, je s ním vedeno 19 správních řízení a vyčíslena pokuta na 482 tisíc. Zaplatil pouze 27 tisíc. Ryjáček, 20 správních řízení, dluží 1 milion 509 tisíc, nezaplatil nic. Šotola, přes 30 řízení, dluží 1 milion, 930 tisíc, nezaplatil nic," vyjmenovávala primátorka s tím, že správní řízení trvá až dva roky.

Moderátor Rubeš byl z podobných čísel podle svých slov v šoku. A poukázal na to, že jde jen o tři konkrétní případy, pro které připravilo tiskové oddělené poklady. V tu chvíli se do debaty zapojil i mluvčí. „Ukončíme ten rozhovor. Mně se vůbec nelíbí, jak to vedete. Vám jde o skandál, řešíte marginálie, které jsou obecně známé," pustil se do moderátora Řepka.

Moderátor se tedy znovu pokusil zeptat, kdo od taxikářů peníze vybere. Krnáčová klidně dodala, že to je role státu, jejímu mluvčímu už ale došla trpělivost. „ Chováte se jako malé dítě, nebo to nechápete schválně?" zase spustil Řepka. „Myslím, že to paní primátorka vysvětlila jasně. Praha daně nevybírá," skočil do rozhovoru mluvčí.

Celé video ke shlédnutí zde.

Po chvilkových dohadech rozhovor pokračoval, Krnáčová v něm mimo jiné vysvětlila, že připravuje speciální tým, který by měl proti nepoctivým taxikářům bojovat. Když ale přišla řeč na to, aby primátorka vyšla ven před magistrát, a sama se na podvodníky podívala, odmítla. „Byli jsme domluvení," snažil se ji přesvědčit moderátor. Ale ani to s ní nehnulo, na ničem takovém se prý nedomluvili a ona prý nehodlá dělat "rambajz". „Já bych rozhovor ukončil už po minutě," přiznal pak mluvčí Řepka.

Když Rubeš neuspěl se svou žádostí, vydal se mezi taxikáře s kamerou sám. „Toto je auto pána, který dluží na správním řízení statisíce korun," ukazoval na luxusní vůz moderátor, který šel jeho majitele konfrontovat. „Co bys chtěl?" spustil na něj taxikář. Moderátor vysvětlovat, že od primátorky ví o nezaplacených pokutách za téměř dva miliony korun. „Co je ti do toho? Říkám ti, jdi do pr*dele. Ty seš fízl? Zas mě nabonzuj, ty zm*rde. Seš zm*rd, protože ses tak narodil," spustil na něj taxikář Šotola.

Rubeš se pak pokusil mluvit i s dalšími taxikáři, dopadl ale velmi podobně. Označili ho mimo jiné za „najatého a neobjektivní chudinku". Nakonec mu vyhrožovali. „Chceš facku? Chceš facku? Já ti ji dám, vole," rozčiloval se další řidič taxíku.

Související

Adriana Krnáčová

Praha se zbaví "chytrých laviček" z dob Krnáčové, stály dva miliony

Pražský magistrát se zbaví desítky tzv. chytrých laviček, které byly instalovány za minulého vedení města pod vládou primátorky Adriany Krnáčové (ANO). Důvodem jsou vysoké náklady na provoz. Lavičky město bezplatně dá např. radnicím městských částí. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Město testovalo deset laviček a zaplatilo za ně téměř dva miliony korun.
Adriana Krnáčová

Babišovi věřila, pak ji zklamal. Krnáčová promluvila o angažmá v hnutí ANO

Bývalá primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová je patrně zklamaná. Původně byla přesvědčená, že ANO je protikorupčním hnutím. Vzápětí se ale setkala s tvrdou realitou. Jakmile odešla z vrcholné politiky, napsala knihu Zpupnost, s jejímž hlavním hrdinou sdílí fakt, že se nechali zlomit ke vstupu do politiky.

Více souvisejících

Adriana Krnáčová Praha Taxi

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 55 minutami

před 2 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Přelom v nakládání s nápojovými obaly v Česku. Chystá se zálohování

Česko se chystá zavést povinné zálohování nápojových obalů. Podle ministerstva životního prostředí pomůže dostat k recyklaci více než 2,5 miliardy kusů plastových lahví a nápojových plechovek, snížit množství nevyužívaného odpadu a také zmenšit znečištění veřejných míst ve městech, obcích a volné krajině. Vláda schválila příslušný návrh novely zákona o obalech, která vedle zálohování zavádí i zpoplatnění reklamních letáků.

včera

včera

Marian Jurečka

Jurečka představil nový návrh růstu platů v politice

Jen o 6,9 procenta místo původně avizovaných 14 procent mají stoupnout platy politiků v příštím roce. Navrhne to ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Řekl to dnes v diskuzním pořadu Partie. Debatovat chce i o tom, aby výdělky soudců a státních zástupců rostly stejně jako ostatním ústavním činitelům.

včera

Ukrajinští vojáci brání svou zemi před ruskými agresory.

Válka na Ukrajině může skončit mírem za ruských podmínek. Co by to znamenalo?

Ukrajina nutně potřebuje mír, ale ne za ruských podmínek. Pokud Moskva ovládne mírová jednání svými požadavky, miliony Ukrajinců na novém „ruském“ území čeká krutý osud. Je čas zapojit veškeré diplomatické snažení do toho, aby se výsledná dohoda co nejvíce blížila návrhům ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Svět další genocidu skutečně nepotřebuje. Pokud dojde ke splnění ruských požadavků, budeme se na ni muset dívat.

včera

včera

Volodymyr Zelenskyj, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Zelenskyj nastínil aktuální bojovou situaci v ruské Kurské oblasti

Ukrajinská armáda odrazila ruské útoky v Kurské oblasti, do které pronikla přes hranici na začátku letošního srpna. Tvrdí to ukrajinský premiér Volodymyr Zelenskyj. Vojáci podle jeho slov drží linii a neustupují. Moskva přitom v pátek oznámila, že v oblasti získala zpět dvě obce. 

včera

Marian Jurečka

Jurečka řekl, jak to bylo s penězi pro první dámu Evu Pavlovou

K otázce peněz pro první dámu se v neděli vyjádřil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) v diskuzním pořadu Partie. Podle Jurečky má nakonec platit původní dohoda mezi prezidentskou kanceláří i ministerstvem, ačkoliv se ji prý Hrad snažil pozměnit.

včera

včera

včera

Afrika, ilustrační foto

Afrika jako místo, kde Západu pšenka nekvete. Expertka vysvětlila, proč tomu tak je

Afrikanistka Linda Piknerová pro EuroZprávy.cz popsala, jak se v Africe daří prosazovat zemím jako Čína a Rusko – a to na úkor Západu. Vysvětlila také, proč africké elity vnímají spolupráci s těmito režimy jako přijatelnější, což posiluje geopolitický vliv těchto velmocí na kontinentu. Piknerová se zúčastnila projektu Expedice Z101, který zkoumal proměny Afriky po stopách cest Hanzelky a Zikmunda.

včera

včera

včera

12. října 2024 20:37

Aktualizováno 12. října 2024 19:42

Harrisová má základní předpoklad pro funkci prezidenta. Jde o zdraví

Viceprezidentka Kamala Harrisová je schopna vykonávat funkci prezidenta Spojených států amerických. Takové jsou závěry lékařské zprávy, kterou se její kampaň rozhodla zveřejnit v rámci předvolebního boje s výrazně starším republikánským kandidátem Donaldem Trumpem. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy