Andrew, jsi velkej pašák. Známý kritik Zemana se písní loučí s velvyslancem Schapirem + VIDEO

Praha - Hudební skladatel a zpěvák Quido Czerny alias Quido MC, který se proslavil svými písničkami zaměřenými proti prezidentovi Miloši Zemanovi. Tentokrát se prostřednictvím klipu, který zveřejnil na YouTube, rozhodl rozloučit s americkým velvyslancem v Praze Andrewem Schapirem.

Podle zpráv, které se objevily tento týden amerických médiích, bude muset mnoho amerických velvyslanců své zahraniční posty opustit ještě před inaugurací nového prezidenta Donalda Trumpa 20. ledna. Týká se to takzvaných politických velvyslanců, kteří jsou do svých funkcí jmenováni na základě úzkých vazeb k prezidentovi a po konci jeho mandátu ze svých postů obvykle odcházejí.

Psali jsme: Trump zavelel: Političtí velvyslanci musí zpět do USA ještě před inaugurací, včetně Schapira  

Politicky jmenovaným ambasadorem je i velvyslanec v České republice Andrew Schapiro, který svůj odchod z Česka již avizoval na twitteru.

Quido MC se s ním rozhodl rozloučit písní. „Že jsi Andrew, velkej pašák, každej u nás ví, má tě ráda spousta lidí, i ti duhoví, odvážíš si s sebou naše srdce z perníku. Goodbye, Andrew, goodbye, and thank you,“ děkuje mu hudebník v první sloce.

Ve druhé sloce připomíná Schapirovy komplikované vztahy s Hradem. „A tak ti díky za to, žes byl chlapík příjemný. Oč méně viděli tě z Hradu, o to více my. Ať v Chicagu potkáš kamaráda Obamu. Goodbye, Andrew, good bye, and thank you,“ pěje dál Quido MC.

Psali jsme: Americký velvyslanec Schapiro a jeho lidé přejí Čechům k Vánocům. Podívejte se na jejich VIDEO  

„Až sundáš doma s úlevou svý černý lakýrky, tak vzpomeneš si možná na červený trenýrky, bojovat se různě dá za svobodu. Goodbye, Andrew, goodbye and thank you,“ připomíná autor písně skupinu Ztohoven a její akci s vyvěšením rudých trenýrek místo standarty.

Na závěr písně, kterou doprovází série Schapirových fotografií, si Quido MC rýpne i do nového amerického prezidenta. „Za skvělýho velvyslance pošlou modelku, aspoň na ni z Hradu nevystrčej prostředník, budeme se aspoň méně dívat na telku. Goodbye, Andrew, goodbye and thank you,“ dodává autor písně.

Související

Steve King

Zeman přijal na Hradě velvyslance USA Kinga, Ovčáček fotku okomentoval

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes na Hradě přijal amerického velvyslance Stephena Kinga. Zabývali se ekonomickou spoluprací obou zemí a mluvili také o 100. výročí založení Československa, uvedl po schůzce mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Dodal, že prezident s Kingem vedli přátelský rozhovor a velvyslanec má dveře na Hrad vždy otevřené.

Více souvisejících

Andrew Schapiro Quido MC

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 32 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy