Opilý lékař ordinoval v Otrokovicích. Nadýchal 2,7 promile!!!

Otrokovice - Policisté vyjeli v úterý dopoledne zkontrolovat údajně opilého lékaře internistu z Otrokovic (54), upozornil je na něj anonym. Policejní mluvčí Jana Bartíková agentuře Mediafax řekla, že ačkoliv jevil známky opilosti, odmítl dechovou zkoušku i lékařské vyšetření.

Podle Bartíkové jde o stejného lékaře, kterého už policisté prověřovali loni v březnu, kdy nadýchal 2,7 promile alkoholu. Tehdy se ovšem kriminalistům nepodařilo najít pacienta, který by potvrdil, že značně opilý doktor ordinoval. Lékař sám tvrdil, že šel pouze zkontrolovat ordinaci.

"Protože tentokrát odmítl dechovou zkoušku i odběr krve, předali jsme případ správnímu orgánu, který bude věc řešit jako přestupek," podotkla Bartíková.

V případě prokázání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky by lékaři hrozil až rok vězení.

Související

Více souvisejících

lékaři krimi

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 27 minutami

Nový íránský tank Karrar

Íránské ozbrojené síly jsou mocné. Pozemní válku s Izraelem si ale nemohou dovolit

Íránský raketový útok proti Izraeli přináší řadu otázek. Jeden z velkých otazníků představuje samotná síla ozbrojených Teheránu. Jejich složení je totiž netradiční – spíše než na pozemní vojsko a letectvo kladou Íránci důraz na prostředky zastrašení. Primárním způsobem boje tak pro íránskou armádu jsou balistické rakety a bezpilotní letouny, jak jsme v posledních dnech a měsících měli možnost vidět.

před 46 minutami

Olaf Scholz, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Svět ostře reaguje na raketový útok Íránu na Izrael

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a předseda Evropské rady Charles Michel ve středu ostře odsoudili úterní raketové útoky Íránu na Izrael. Šéf unijní diplomacie Josep Borrell se k nim přidal už v úterý večer.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Íránské rakety dopadají na Izrael

Írán vypálil na Izrael stovky raket. V Tel Avivu došlo k teroristickému útoku

Írán vypálil více na Izrael stovky, informovaly Izraelské obranné síly. Jejich počte se liší, některá média uvádějí 200 raket, jiná hovoří až o 500. Varovné sirény zazněly nejen v Tel Avivu, ale také v Jeruzalémě a na jihu země. Uvedl to server Times of Israel. Zemí také hýbou teroristické útoky, které si vyžádaly nejméně 8 mrtvých.

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Izrael stahuje obyvatele do bombových krytů

Izraelské Velitelství domácí fronty vydalo v úterý večer nové pokyny pro obyvatele centrální části Izraele, vyzývající k pobytu v blízkosti bombových krytů nebo jiných chráněných objektů, dokud nebude situace vyřešena. 

včera

Zelenskyj chce s Ruttem spolupracovat na vstupu Ukrajiny do NATO

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v úterý vyjádřil své přání spolupracovat s novým generálním tajemníkem NATO na integraci Ukrajiny do Severoatlantické aliance. Informuje o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy