Engel zpátky nechce! Má nabídku z Malty a od Ratha

Praha – Martin Engel, předseda Lékařského odborového klubu se nemusí prosit o to, aby ho nemocnice Na Vinohradech vzala zpátky na místo radiologa. Má totiž nabídky ze zahraničí.

Podle serveru iHned.cz dostal Martin Engel nabídku práce ze zahraničí. Zato chirurg Miloš Voleman se do nemocnice vrátit může. „Pan ředitel mu oznámil, že jeho místo na chirurgické klinice je volné, a proto bude přijat zpět,“ řekla mluvčí nemocnice Jana Jelínková.

Engel se rozhodl jinak, směřuje do zahraničí. „Opakuji, že místo pana doktora Engela je již obsazené, a proto jej nemohu vzít zpět. Platí, že žádným lékařům nebude v tomto procesu nadržováno ani nebudou šikanováni,“ řekl ředitel nemocnice Marek Zeman.

Dvě zájemkyně na místo Engela

Na radiodiagnostické klinice v Praze, kde pracoval Engel, se přihlásily dvě zájemkyně. „Jedna od záměru nastoupit odstoupila, druhá na svém dohodnutém nástupu trvá,“ dodala Jelínková. Druhá se na nástupu s nemocnicí dohodla již 31. ledna. Podle ředitele Zemana nešlo tedy o účelové obsazení, jak někteří tvrdili.

Engel je smířen s faktem, že jeho pracovní poměr končí k 28. únoru 2011. „Nelituji toho," řekl Engel serveru iHned.cz. Nabídky pracovních míst odborový předák prý má. „Kdybych chtěl, mohu odejít i do zahraničí. Nabídku jsem dostal například na Maltu,“ dodal.

Engel dnes uvedl, že si váží solidarity i nabídky pracovních míst, jež o víkendu obdržel. Nechce, aby se vzniklá situace zneužila ke zpochybnění memoranda, které ve čtvrtek podepsal s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem (TOP 09).

„Vyzývám všechny lékaře, aby ukončili protest a neprodleně odvolali své výpovědi bez vazby na moje přijetí zpět na radiodiagnostickou kliniku Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ uvedl ve výzvě ke 3800 lékařům, kteří v odborové protestní akci Děkujeme, odcházíme podali výpověď.Jak uvádí server Týden.cz, také středočeský hejtman David Rath (ČSSD) nabízí Engelovi místo v některé ze středočeských nemocnic. Podle něj je zkušených rentgenologů obecně málo a sehnat takového odborníka je "výhrou v loterii". "Pokud by skutečně došlo k tomu, že by ho do vinohradské nemocnice nevzali, což považuji docela za faul, a pokud by on měl zájem, tak se určitě podíváme po tom, jestli bychom zkušeného rentgenologa někde nepotřebovali," uvedl Rath.

Související

Ilustrační foto

Covid: V Česku je nakaženo 1700 zdravotníků. Noste roušky, apeluje komora na veřejnost

Zdravotníků aktuálně nakažených covidem-19 je podle dat zveřejněných na webu České lékařské komory (ČLK) už skoro 1700, lékařů téměř 400, sester 700 a ostatních pracovníků 600. Od začátku epidemie jde více než 3600 lidí. Podle zdravotnických odborů je třeba omezit zbytnou péči. Nemocnice, hygienické stanice a sociální služby by měly oslovit bývalé zaměstnance, pomoci mohou i studenti lékařských fakult a zdravotnických škol.
Adam Vojtěch (ANO)

Odbory žádají pro zdravotníky růst platů o 15 procent, a to do tarifů. Vojtěch oponuje

Zdravotnické a lékařské odbory požadují pro příští rok růst platů ve zdravotnictví o 15 procent. Přidání chtějí do tarifů, tedy do základu výdělku. Stát by to mohlo podle odhadů asi 14 miliard korun. Na tiskové konferenci to dnes řekli předák Lékařského odborového klubu - Svazu českých lékařů (LOK-SČL) Martin Engel a šéfka odborového svazu zdravotnictví Dagmar Žitníková.

Více souvisejících

Martin Engel Zdravotnictví

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 1 hodinou

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 8 hodinami

před 9 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy