O2 arena: Podvod za 300 milionů! Odměny vyplácené dvakrát!

Praha - Někdejší vedení společnosti Bestsport si nechalo vyplatit 300 milionů korun navíc při výstavbě O2 areny v pražských Vysočanech. V pondělí o tom informovala Česká televize na základě provedeného auditu.

"K tomu, že vedení mělo běžné pracovně právní smlouvy, měli smlouvy ještě jako podnikatelé," popsal v ČT způsob výplaty nadbytečných peněz Zdeněk Ertl, člen představenstva Bestsportu. Za jednu práci tak management bral odměny dvakrát.Jak informovala ČT, například Oldřich Kračmer z investičního oddělení si k běžnému platu v Bestsportu vyfakturoval ještě celkem 39 milionů korun za administrativní služby. Jeho kolega Karel Hudera, koordinátor výstavby si navíc "vypracováním manuálu postupu prací" vydělal 37,5 milionu. A Vladimír Klimeš z administrativy si zajišťováním investičního záměru haly přišel na 8,5 milionu.Všechny štědře honorované melouchy byly podle auditu bezdůvodné. Nikdo z lidí podepsaných na kritizovaných smlouvách už v Bestsportu nepracuje. "Je to řádově mezi deseti dvaceti lidmi, nebo subjekty," dodal Ertl.Bestsport je provozovatel O2 areny, jejíž výstavbu zaplatila Sazka.Případem se už zabývá i policie. "Byly zde zahájeny úkony trestního řízení, takže případ je v prověřování, v současné době se shromažďují listinné materiály a byl zadán znalecký posudek," uvedla mluvčí městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Související

Andrej Babiš

Babiš o auditorské zprávě: Neobsahovala všechny moje příjmy

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes řekl, že v roce 2009 měl k dispozici na účtech 19,5 milionu eur, což stačilo na nákup francouzských nemovitostí. Dosud se v případu z Pandora Papers hájil auditem svých příjmů z roku 2017, na jehož základě by však podle Hospodářských novin dostatkem peněz nedisponoval.
Andrej Babiš

Babiš se hájí auditem z roku 2017 kvůli dluhopisům Agrofertu

Audit, kterým se hájí premiér Andrej Babiš (ANO) v kauze Pandora Papers, pochází z roku 2017 a podle jeho autorů neodpovídá mezinárodním standardům. Babiš, tehdy vicepremiér a ministr financí, analýzu nechal vypracovat mezinárodním auditorským firmám EY a PWC. Chtěl prokázal, že měl dostatečné prostředky pro nákup dluhopisů koncernu Agrofert.

Více souvisejících

audit

Aktuálně se děje

před 53 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

včera

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

Zdroj: David Holub

Další zprávy