Velkých test hořčic. Které jsou ošizené?

Praha - Která hořčice je ta nejlepší a která je ošizená? Podívejte se na výsledky velkého testu, který vznikl ve spolupráci s portály poklička.cz a doma.cz. Hořčice můžeme dělit podle několika kritérií. Na polotučné a kremžské. Na české a zahraniční. Na jemné a pálivé. Nebo také na kvalitní a ošizené, či na levné a drahé. A zajímavé je, že vyšší cena ještě není zárukou vyšší kvality.

V testu na doma.cz a poklicka.cz naopak výborně dopadly ty hořčice, o kterých se na první dojem zdálo, že mezi špičku nepatří. Podle čeho se orientovat při nákupu hořčice a jaké značky propadly v našem testu kvůli mdlé, či kyselé chuti?

Hořčice obsahuje rozemletá hořčičná semínka, která jsou smíchaná s vodou, octem, solí, cukrem, kořením a olejem. Dále v hořčicích najdeme barviva a konzervanty, při nákupu dejte vždy přednost těm přírodním, která nejsou škodlivá. Co se trvanlivosti týče, tak déle vydrží hořčice ve skle než v plastu. Čím čerstvější hořčice, tím pálivější.

Albert quality plnotučná hořčice

Při výrobě této hořčice bylo užito umělé barvivo lutein. Hořčice stojí 22,90 Kč, 100 gramů je tedy za 5,10 Kč. Je velmi tekutá, hodí se do marinád.

Tesco plnotučná hořčice

Dobře voní, celkem dobře chutná, ale je dost kyselá. Obsahuje barvivo kurkumin. Stojí 22,90 Kč, 100 gramů je tedy za 5,90 Kč.

Malva plnotučná hořčice

Důvěrně známá hořčice. Jedna z tradičních. Jako barvivo užit kurkumin. Celková cena za 200 gramů těžký výrobek je 8,90 Kč, tedy 100 g za 4,45 Kč. Vždy potěší, když v hmotě najdeme výrazné stopy hořčičných semínek.

Snico plnotučná hořčice

Pozor, tato hořcice není uměle dobarvena. Spoléhá pouze na kvalitu a barvu hořčičných semínek. Navíc výrobce chválíme za mimořádně přehlednou etiketu s informacemi o složení. Celková cena 35,90 Kč. Cena za 100 gramů je 4,38 Kč.

Alba plus plnotučná hořčice

Ryze český výrobek, který všichni známe. Barvivem ve výrobku je kurkuma. Celková cena za 100 gramů je 3,50 Kč. Jsme patrioti a této hořčici není co vytknout. Obal tedy žádný fešák není, ale je tradiční a chuť je poctivá.

Neli plnotučná hočice

Český, mírně nakyslý výrobek. Obsahuje stopy hořčičných semínek. Jako barvivo byl použit kurkumin. Celková cena je 9,90 Kč. Cena za 100 gramů je 4,95 Kč.

Senf plnotučná hořčice

Tradiční výrobek, obal se od dob našeho dětství snad vůbec nezměnil. Dobře voní, výrazně pálí, obsahuje stopy hořčičných semínek. Kvalitní poctivá chuť. Jako barvivo užit lutein. Celková cena je 7,50 Kč. Za 100 gramů dáme 1,90 Kč.

Související

Více souvisejících

test pro spotřebitele Obchody potraviny jídlo

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 51 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

Izraelci se brání Bidenovu ultimátu: Pro dosažení svých cílů uděláme vše

Izrael podnikne všechny nezbytné kroky k tomu, aby v Pásmu Gazy dosáhl svých válečných cílů. Prohlásil to izraelský ministr obrany Joav Galant v reakci na tlak Spojených států zastavit izraelskou operaci ve městě Rafah, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy