Co bude dál s farmou Bolka Polívky? Spekulace se množí

Brno - Schůze věřitelů, která se sejde v úterý od 13:00 na Krajském soudu v Brně, rozhodne o dalšímu osudu Farmy Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku. Ta je od 11. dubna v konkurzu. Insolvenční správce Edl a partneři zahrnul do seznamu věřitelů prozatím 40 věřitelů s pohledávkami 39,5 milionu korun.

Ve zprávě insolvenčního správce ze 3. května, kterého zastupuje Michal Edl, se navrhuje další postup ve čtyřech bodech. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku.

Jako první bod Edl chce po ocenění majetku navrhnout věřitelům nejvýhodnější způsob dalšího postupu a zpeněžení. Druhým bodem je návrh věřitelům případné možnosti provozování farmy do doby, než se ji povede zpeněžit. Třetím bodem je vymáhaní pohledávek. Ve čtvrtém bodě Edl píše, že bude vždy postupovat v souladu se stanoviskem věřitelů a věřitelského výboru.

Při fyzické inventuře majetku na farmě zjistil správce, že dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek má hodnotu 42 milionů korun a drobný hmotný majetek 430.000 korun.

Původně se do insolvenčního řízení přihlásilo přes 50 věřitelů, kteří chtěli přes 56 milionů korun. "Zahrnul jsem do seznamu zatím 40 věřitelů, z toho tři pohledávky jsou zajištěné," uvádí zpráva. Jedná se o pohledávku 3,5 milionu podnikatele Alexandra Seidla, dále o pohledávky UniCredit Bank a České spořitelny, obě jsou ve výši zhruba 400.000 korun. 

Podle informací ČTK se letos měla na farmě konat zhruba třicítka kulturně-společenských akcí, zisk z nich měl být okolo 2,5 milionu korun. Údajně se objevilo několik investorů, kteří chtěli farmu koupit a dále provozovat, žádný obchod se ale neuskutečnil.

Je pravděpodobné, že nový majitel areálu za něj zaplatí méně, než kolik stála samotná výstavba celé farmy, píše server Aktualne.cz. Realitní experti totiž odhadují tržní hodnotu farmy na zhruba třicet milionů korun. Na dalšího půl milionu ocenili pozemky a na dva miliony pak vybavení farmy a vozový park.

Miloslav Herain z realitní společnosti RE/MAX Commercial říká, že při ocenění farmy se musí brát vedle rozlohy a stavu budov v potaz také "index atraktivity" daný jménem Bolka Polívky a také to, že jde u části objektů o nově postavené objekty. „Celková tržní cena by mohla činit asi 36 milionů korun za areál, jak leží a stojí," říká Herain.

Podle Romana Konečného z poradenské agentury Etis je velmi podstatné, zda farma zůstane i nadále spojena se jménem Bolka Polívky - tedy zda případný nový vlastník bude mít zájem (a svolení) jméno slavného herce dál využívat. „Tak ji totiž lidé znají a vyhledávají. A Olšany jinak nejsou příliš turisticky atraktivní oblast, proslavil je právě až Bolek Polívka," připomíná.

Související

Richard Krajčo ve filmu Gump - jsme dvojka.

RECENZE: Gump - jsme dvojka je vrcholem nevkusu a prodává ulepený kýč

Česká kina od čtvrtka obohatilo pokračování příběhu psího hrdiny Gumpa. Snímek určený rodinám s dětmi je po alespoň nějak strukturovaném prvním dílu scenáristicky naprosto utržený ze řetězu a představuje slepenec nechtěně bizarních situací a klipovitých paskvilů. Mávnout nad tím rukou s tvrzením, že pro děti titul stačí, je asi to nejhorší, co můžeme udělat.
Geoffrey Rush

Ceny si z Karlových Varů odvážejí Rush, del Toro i Polívka

Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii dnes ve Velkém sále hotelu Thermal dostal australský filmový a divadelní herec Geoffrey Rush. Držitel Oscara za nejlepší mužský herecký výkon a tří dalších oscarových nominací se stal během své několikadenní návštěvy filmové přehlídky oblíbeným u filmových diváků i dalších návštěvníků karlovarského filmového festivalu.

Více souvisejících

Boleslav Polívka insolvence

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Kaliňák: Ficova zranění jsou rozsáhlá. Mnoho věcí se bude muset znovu naučit

Slovenský ministr obrany Robert Kaliňák dnes na tiskové konferenci uvedl, že rozsah zranění u premiéra Roberta Fica, která byla způsobena čtyřmi střelnými ranami vypálenými atentátníkem, je tak rozsáhlý, že odpověď organismu může být ještě náročná. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy