Rozkvět ruské ekonomiky se nekoná. Naděje spadly na úroveň roku 1998, ukázal průzkum

Naděje Rusů, že se dočkají rozkvětu ruské ekonomiky, klesly na úroveň roku 1998, uvedl dnes hospodářský list RBK s odvoláním na výsledky průzkumu agentury Gallup International. Rusové zažili v roce 1998 krach státních financí. Podle průzkumu v ekonomický rozkvět letos věří pouhých šest procent dotázaných, zatímco 47 procent Rusů se chystá na ekonomické potíže.

"Ukazatel ekonomické naděje" u Rusů klesl na úroveň minus 41 procentních bodů, což odpovídá úrovni roku 1998, poznamenal RBK na svém webu.

Na úplné dno se ekonomické naděje Rusů podle měření Gallup International dostaly v roce 2013, kdy index klesl na minus 43 procentních bodů. Naopak nejvýše se ukazatel dostal v roce 2006, kdy dosáhl úrovně plus devět procentních bodů, připomněl RBK.

Nejnovější průzkum se uskutečnil na přelomu loňského listopadu a prosince, zúčastnilo se jej 38.000 lidí z 41 zemí světa a vyústil v globální výsledek na úrovni minus 21 procentních bodů. V průměru ekonomický rozkvět očekávala čtvrtina dotázaných, problémy předpokládalo 46 procent lidí. Nejhlubší pesimismus předvedli Britové (minus 62), největší optimismus zase Nigerijci (plus 58).

Související

Více souvisejících

Rusko Ekonomika průzkumy

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Na Tachovsku zasahovala policie ve škole. Zadržela jednu osobu

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy