Celá ČR – Nejen celiakům, ale i těm z vás, kteří by chtěli vyzkoušet lehčí a zdravější jídelníček je určena nová kuchařka zvaná Bez lepku a chutně! Autorka Olivie Dupin v ní čtenářům nabídne řadu lahodných receptů, užitečných tipů pro boj s nadbytečnými kilogramy i pro posílení imunitního systému. Knihu vydává v češtině nakladatelství Synergie Publishing, které po vitariánské kuchařce Živá kuchyně cesta ke zdraví přichází s další publikací o nových trendech ve zdravém stravování.
Ať již patříte k narůstající skupině celiaků, kteří by lepek neměli jíst vůbec, máte podezření na alergii na pšenici nebo jen chcete vyzkoušet lehčí a zdravější jídelníček, vězte, že bezlepkový životní styl nemusí být ani stresující, ani nákladný. Kniha radí, jakými jídly můžete jednoduše a efektivně obohatit svoje vaření. Najdete v ní také jednoduché zásady pro stravování v restauraci, praktické tipy pro zásobování domácí spíže a hlavně snadné, rychlé a výtečné recepty vhodné pro gurmány i naprosté začátečníky.Autorka Olivia Dupin, která vystudovala Culinary Institute of America, působí jako osobní kuchařka a výživová konzultantka. V roce 2009 zjistila, že trpí celiakií, a od té doby se věnuje tvorbě jednoduchých a chutných bezlepkových receptů, aby se i lidé, kteří se musí lepku vyhýbat, mohli těšit z dobrého jídla. Mezi její osobní klienty patřili například profesionální hráč baseballu Mark Teixeira nebo televizní herec a komik Jerry Seinfeld. Olivia Dupin, která žije v New Jersey, působí v současnosti jako konzultantka a autorka receptů pro řetězec zdravých restaurací Energy Kitchen Restaurants, vede blog o vaření na www.energykitchen.com a jednoduché, domácí bezlepkové recepty sdílí také na svém blogu na www.livglutenfree.com.Kuchařka Bez lepku a chutně! pomůže vykouzlit dokonalé pochoutky, jako jsou například steaky s omáčkou z červeného vína, hříšně měkké dušené vepřové maso, lahodné třívrstvé dortíky z lilku, rajčat a sýra nebo pohádkově krémový karamelový pudink. Recepty masové i vegetariánské, sladké i slané, sezónní i exotické doplňuje také široká škála praktických rad a tipů. Více informací můžete nalézt na www.synergiepublishing.com.
Související
Veganská kuchyně osvěží váš jarní jídelníček
Nedaří se vám zhubnout? Na vině může být přebírání starostí
Aktuálně se děje
včera
Netanjahu nehodlá akceptovat požadavky Hamásu, který chce konec války
včera
Evropa se musí připravit na ruské sabotáže, varují tajné služby
Aktualizováno včera
Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska
včera
Na Nymbursku vjelo auto na chodník a srazilo několik chodců
včera
Zemřel herec Bernard Hill, král Théoden z Pána prstenů
včera
EU se chystá sankcionovat Voice of Europe, prozradila Jourová
včera
Policie obvinila řidiče kamionu kvůli tragické sobotní nehodě na D1
včera
Mladík se přiznal k napadení europoslance Eckeho. Policie hledá další podezřelé
včera
Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům
Aktualizováno včera
Náhle zemřela herečka Simona Postlerová, bylo jí 59 let
včera
Události Petra Nutila: Slovenská vláda lůzy a TOPácká střelba do vlastní nohy
včera
Revoluce v elektromobilitě: 10 minut stačilo švédské automobilce k nabití svého prototypu
včera
Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska
včera
Google u soudu. V něm jde o miliardy dolarů a to, jak používáme internet
včera
Požár ve Frýdku-Místku: Hasiči zachránili 17 lidí z hořícího domu
včera
Izrael představil Američanům plán evakuace Rafáhu. Definitivně hotový ještě není
včera
Počasí: V Česku dnes hrozí bouřky. Problém může nastat na horách
včera
Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa
včera
Putin a další 6leté funkční období. Disponuje mimořádnou mocí v Rusku
včera
Madonna do starého železa nepatří. Brazilskou show sledoval více než milion lidí
Madonna zůstává i v 65 letech tahákem pro hudební nadšence po celém světě. Na sobotní bezplatnou show na slavné pláži Copacabana přišlo podle odhadu úřadů v Riu de Janeiro přes půldruhého milionu lidí, uvedla agentura Reuters. Koncert v Brazílii proběhl na závěr turné Celebration, které začalo loni na podzim.
Zdroj: Lucie Podzimková