Cikáni pobodali v baru 42letého muže. Málem zemřel

Česká Lípa - S bodným poraněním břicha skončil v pondělí pozdě večer v nemocnici v České Lípě dvaačtyřicetiletý muž. Zranění podle prvních informací utrpěl při napadení v baru na českolipském sídlišti Sever, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Ivana Baláková. Podle záchranářů byl zraněný muž z Českolipska v ohrožení života. Ještě v noci jej v nemocnici operovali.

"V tuto chvíli jsme na počátku vyšetřování a teprve zjišťujeme průběh incidentu a okolnosti vzniku zranění," uvedla mluvčí a dodala, že zraněného zatím policisté nemohli vyslechnout. I proto se také dosud nerozhodlo o případné právní kvalifikaci činu. Podle serveru Deník.cz pobodání muže v baru Horník nepředcházel žádný konflikt. "Řekl mi, že to byli dva Romové a že ho okradli. Vedle něj ležela peněženka, jestli je prázdná nebo ne, to jsem nezkoumal. Vzal jsem ji kapesníkem do sáčku a předal ji policistům," řekl serveru muž, který zraněného našel na toaletě. Policie zatím tyto informace potvrdit nechtěla. Stav zraněného byl tak vážný, že jej nebylo možné přepravit na traumatologii do Liberce. "Transport by pro něj mohl být život ohrožující," potvrdila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová. Nyní je muž na jednotce intenzívní péče v českolipské nemocnici. "Jeho stav je stabilizovaný," řekl mluvčí zdravotnického zařízení Petr Pokorný. Závažný trestný čin se v České Lípě stal i v sobotu, kdy šestadvacetiletý muž v bytě na sídlišti Špičák ubodal svou matku a babičku. Muže policie zadržela a obvinila z vraždy. Hrozí mu až výjimečný trest. Soud jej v pondělí poslal do vazby.

Související

Více souvisejících

Romové krimi

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 27 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Nový íránský tank Karrar

Íránské ozbrojené síly jsou mocné. Pozemní válku s Izraelem si ale nemohou dovolit

Íránský raketový útok proti Izraeli přináší řadu otázek. Jeden z velkých otazníků představuje samotná síla ozbrojených Teheránu. Jejich složení je totiž netradiční – spíše než na pozemní vojsko a letectvo kladou Íránci důraz na prostředky zastrašení. Primárním způsobem boje tak pro íránskou armádu jsou balistické rakety a bezpilotní letouny, jak jsme v posledních dnech a měsících měli možnost vidět.

před 2 hodinami

Olaf Scholz, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Svět ostře reaguje na raketový útok Íránu na Izrael

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a předseda Evropské rady Charles Michel ve středu ostře odsoudili úterní raketové útoky Íránu na Izrael. Šéf unijní diplomacie Josep Borrell se k nim přidal už v úterý večer.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Je to pomsta za Nasralláha, vzkazuje Írán. Izrael a Irák uzavřely vzdušný prostor

Írán vypálil téměř 200 raket na Izrael, oznámila izraelská armáda. Íránské Revoluční gardy uvedly, že tento raketový útok je odvetou za páteční zabití vůdce Hizballáhu Hasana Nasralláha a zástupce operačního velitele íránských Revolučních gard Abbáse Nilforušana. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy