David Koller vydal nový singl a videoklip, chystá turné po vinařstvích

Zpěvák, skladatel a bubeník David Koller natočil nový singl a klip My se vám ozveme. Autorem hudby je Matěj Belko, text napsal Belko s Kollerem. Nová píseň zazní na sérii letních koncertů kapely Kollerband, která se mimo jiné uskuteční na vinicích, a také hned čtyřikrát za sebou v pražském klubu Jazz Dock. Koller to uvedl v rozhovoru s ČTK.

"Klip je celý střihový, však se nedalo hrát. Je to o tom, že Velký bratr nikdy nespí a vidí tě nejenom na silnici, na ulici, měří ti rychlost, teplotu a určitě si tě může kdykoliv poslechnout z tvého telefonu, mrknout do SMS, e-mailu a podobně. Už jsme to tady měli a je to pořád horší. Vadí mi ta ztráta soukromí, což zpravidla předchází ztrátě svobody, jak vidíme v přímém přenosu třeba v Číně a nejenom tam," řekl Koller.

Režie klipu se ujal Vít Hradil. Vzhledem k tomu, že vznikal v době karantény, podílel se na jeho vzniku pouze on a Koller. My se vám ozveme hojně využívá archivní záběry z instruktážního filmu, který zachycuje způsoby sledovaní nepohodlných osob z předrevolučních let. Bohatý archiv záběrů od sedmdesátých let minulého století až po rok 1989 k užití uvolnila Paměť národa a komerční archivy v USA.

Grafický prvkem sjednocujícím aktuální tvorbu Kollera se stal QR kód v podobě jeho obličeje. Při načtení QR kódu, který se nachází na plakátech, tričkách či v klipu, se zájemce dostanete na speciální stránku, na níž bude Koller postupně uveřejňovat nové singly a videoklipy.

První letní vystoupení Kollera s Kollerbandem se uskuteční 5. července v areálu Vinařství Sonberk v Popicích na Břeclavsku v rámci koncertního seriálu Hudba na vinicích, který propojuje muziku s vínem v lokalitách českých a moravských vinohradů. Vedle novinky My se vám ozveme se návštěvníci mohou těšit na skladby Chci zas v tobě spát, Amerika nebo Gypsy love. "Koncerty nebudou stejné, někdy dáme něco jemnějšího, jindy něco tvrdšího, playlist měníme na každém vystoupení," podotkl Koller.

Turné po vinařstvím bude pro fanoušky částečnou náhradou za první ročník hudební přehlídky Kollerfest se na Vranovské přehradě, který se neuskuteční letos, ale až příští rok. Pořadatelé, mezi kterými je Koller, plánovali festival uspořádat 22. a 23. května. Kvůli opatřením proti šíření koronaviru jej ale odložili na květen příštího roku.

Devětapadesátiletý Koller v roce 2016 celkem třikrát uspěl na 25. ročníku Cen Akademie populární hudby Anděl. Získal sošku s andělskými křídly jako zpěvák roku a za album roku, kterým se stala jeho deska ČeskosLOVEnsko. Navíc si odnesl ocenění skupina 25letí jako člen kapely Lucie. V loňském roce se podílel jako supervizor na vzniku alba Hudba Praha & Michal Ambrož. Před třemi lety vyšla kniha Who The Fuck Is David Koller?, kde s hudebníkem rozmlouvá básník Milan Ohnisko.

Související

Mirai Navrátil

Koller, Mirai a další osobnosti české kultury pomáhají Ukrajině

Stále častěji se na sociálních sítích objevují příspěvky, že i známé osobnosti se rozhodli pomoci Ukrajině. Tím bezpochybně dokazují, že česká kulturní sféra "stále žije", pomáhá a zastává své místo, na které se možná během pandemie i poněkud zapomnělo. Jména jako David Koller, Mirai Navrátil, Jakub Ryba jistě mluví za vše.

Více souvisejících

David Koller Hudba kultura

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy