V africké vesnici klesne produktivita práce. V sobotu tam totiž budou všichni fandit svému rodákovi

Liverpool - V senegalské Bambali nebude v sobotu nikdo pracovat a to především kvůli chystanému kyjevskému finále Ligy mistrů UEFA, ve kterém se střetnou Real Madrid a Liverpool. Celkem dvatisíce obyvatel této zmiňované africké vesnice totiž bude držet palce svému nejslavnějšímu rodákovi, jenž v současnosti obléká dres právě liverpoolského klubu, Sadiovi Manému. Ten navíc právě do této vesnice poslal 300 klubových dresů FC Liverpool. "Stále tam žije moje rodina, máma a strejda. Nikdo ve vesnici v sobotu nebude pracovat. Všichni se budou dívat na zápas a fandit," řekl v rozhovoru pro britská média Mané.

Tento šestadvacetiletý křídelní útočník se za rodiči dostane nejdříve až po letošním mistrovství světa v Rusku, kde bude Mané reprezentovat Senegal. "Doufám, že všem budu moci ukázat medaili pro vítěze Champions League," věří někdejší hráč Salcburku nebo Southamptonu v úspěšné sobotní finále Ligy mistrů, kde tedy bude nastupovat za Liverpool.

Mané zavzpomínal i na své slavné předchůdce včetně dvou Čechů Milana Baroše a Vladimíra Šmicera, kteří pomohli získat poslední trofej pro vítěze prestižní evropské klubové soutěže a to v roce 2005, kdy v Istanbulu dokázali otočit duel s AC Milán, jenž po první půli vedl 3:0, nakonec však tento italský celek prohrál na penalty 3:4. Byl to úžasný zápas a rád na něj vzpomínám. Ale tehdy jsem nebyl fanouškem Liverpoolu, ale Barcelony," zavzpomínal Mané na dobu, kdy mu bylo třináct let a pokračoval: "Kdyby mi tehdy někdo řekl, že budu hrát finále Ligy mistrů, nevěřil bych. V mém životě je něco neuvěřitelného. Doufám, že vyhrajeme."

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů FC Liverpool Fotbal

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 41 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy