Vstupenky na fotbalové EURO 2012 ke koupi již od pondělí na webu

Praha - Od pondělí 12. prosince do středy 29. února mohou fanoušci prostřednictvím webových stránek Evropské fotbalové unie (UEFA) žádat o vstupenky na červnové mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině, kde se představí také český tým. V sobotu o tom informoval web Fotbalové asociace ČR.

Fotbalové asociace jednotlivých účastnických zemí dostanou pro své potřeby k dispozici tři tisíce vstupenek. Zbývající část z kvóty země, která činí 16 procent kapacity stadionu, bude prodávat přímo UEFA. Žádat o vstupenky mohou fanoušci od pondělí 12. prosince od 9 hodin, přičemž rychlost, s jakou tak učiní, nehraje žádnou roli. Majitelé vstupenek totiž budou po přijetí všech žádostí vylosováni v březnu pod dohledem UEFA.Žádat o lístky je možné pouze na webu UEFA www.uefa.com, respektive ticketing.uefa.com/euro2012-en/default.aspx. Podmínky, které musí žadatel splnit, i to, jak postupovat, bude popsáno na výše uvedeném portálu. O vstupenky na utkání české reprezentace mohou žádat pouze lidé s trvalým bydlištěm v České republice nebo se státní příslušností k České republice.Objednávat se dají vstupenky jak na základní skupinu, tak i na následné vyřazovací boje až do finále. Jiná možnost získat lístky na utkání týmu ČR v případných vyřazovacích bojích už později nebude.Pokud bude zájemců více než vstupenek, proběhne v březnu los v režii UEFA. V případě, že zájemce získá nárok na vstupenky, musí uhradit jak lístky, tak případné vouchery dopředu ve stanoveném termínu. Po zaplacení mu budou vstupenky i vouchery doručeny asi dva týdny před začátkem turnaje na nahlášenou adresu.Na zápasy ve skupině dostane úspěšný uchazeč přímo vstupenky, na vyřazovací utkání obdrží vouchery, které v případě postupu vymění za vstupenky. Pokud český tým nepostoupí, ztrácí majitel voucheru nárok se utkání zúčastnit a peníze za voucher mu budou vráceny. V jedné žádosti je možno jedním fanouškem objednat maximálně čtyři vstupenky na každý zápas mužstva České republiky.

Související

UEFA

Češi znají soupeře na Euru 2024. Utkají se s Portugalskem, Tureckem a vítězem baráže

V německém Hamburku se v sobotu v podvečer dozvěděli fotbaloví fanoušci složení základních skupin nadcházejícího mistrovství Evropy, které se v příštím roce uskuteční v Německu. Český tým se tak po losu, kterého se zúčastnil i Tomáš Rosický, dozvěděl, že první zápas v rámci šampionátu sehraje 18. června v Lipsku proti Portugalsku s Cristianem Ronaldem. Dále se pak ve skupině F utká s postupujícím z barážové větvě C (Řecko, Gruzie, Kazachstán nebo Lucembursko) a na závěr pak s Tureckem. Tyto dva duely se odehrají v Hamburku.
Jaroslav Šilhavý

Kouč fotbalové reprezentace Šilhavý krátce po postupu na Euro oznámil svou rezignaci

Kvalifikace na mistrovství Evropy ve fotbale 2024 je minulostí. Z českého pohledu nakonec skončila úspěšně, když v pondělí večer Češi v Olomouci porazili 3:0 Moldavsko a díky tomu tak postoupili na Euro. Většina kvalifikace byla ale z českého pohledu hrána pod velkým tlakem, vzhledem k nevýrazným výkonům národního týmu, podivnostem kolem nenominace Antonína Baráka a v neposlední řadě vzhledem k opilecké aféře Vladimíra Coufala, Jakuba Brabce a Jana Kuchty. Už měsíc se řešila budoucnost kouče Jaroslava Šilhavého, nakonec tuto otázku dal překvapivě on sám. Hned po zápase s Moldavskem oznámil svoji rezignaci. 

Více souvisejících

fotbal ME

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy