Vysočina veze velmi cenný bod z Plzně

Plzeň - Fotbalisté FC Vysočina pokračují v úspěšné jarní jízdě. Na půdě mistrovské Viktorie Plzeň před televizními kamerami a deseti tisíci diváky vybojovali remízu 1:1 (0:0). Po pár sekundách druhé půli inkasovali úvodní gól zápasu, ovšem v 82. minutě dokázal vyrovnat Muris Mešanović po centru Harise Harby.

Kouč Petr Rada oproti poháru zamíchal sestavou. Zraněného Josla nahradil Vepřek a na lavičce zůstali Kosak, Karlík, Přeučil a Mešanović. Naopak v základní jedenáctce vyběhli Kučera, Vaculík, Harba a uzdravený Mikula. Místo vyžluceného Jungra zaujal dle očekávání Koloušek.

Už ve 2. minutě čelila defenzíva Vysočiny nebezpečné standardce Hrošovského, která skončila odraženým míčem a pohotovou střelou Wagnera, kterou Hanuš bez potíží lapil. Stejně tak neměl v 9. minutě problémy s přízemní střelou Ďuriše z 20 metrů. V 17. minutě Vysočina odpověděla nebezpečně zahrávanou standardní situací, kdy Vaculíkův centr jen těsně nenašel hlavu jednoho ze spoluhráčů. Ve 20. minutě se ke střele na hranice vápna proháčkoval Harba, ale napálil jen hradbu plzeňských těl. Ve 21. minutě z pětadvaceti metrů vyslal přízemní projektil Kučera, ale branku těsně minul. V 26. minutě byli domácí dvakrát blízko gólu, ale vždy narazili na skvěle reagujícího Hanuše. Nejprve zprava odcentroval Řezník přesně na hlavu Wagnera, jehož pokus Hanuš bravurně vyrazil na roh. Z něj po odraženém míči nebezpečně pálil Hejda, ale ani on proti jihlavskému gólmanovi neuspěl. V 30. minutě Vysočina předvedla krásnou akci po ose Kučera – Kukoľ, která bohužel přinesla jen rohový kop. V 36. minutě znovu zahrozila Plzeň, když z pravého křídla napřáhl Kovařík a trefil „prokletou" levou tyč před plzeňským kotlem. Ve 42. minutě se do šance dostal Harba, kterému do vápna přiťukl míč Kučera a bosenský kanonýr pohotově pálil těsně vedle tyče. Úvodní dějství kvalitního a zajímavého duelu tak skončilo bez branek.

Vstup Vysočiny do druhé půle byl katastrofální. Už po 18ti sekundách přišel centr z levé strany Kovaříka, minely hostujících beků a lehká dorážka Ďuriše – 1:0. V 50. minutě Kovařík dostihl dlouhý nákop, poslal míč na Hrošovského, který ve velké šanci vyprášil rukavice Hanuše, z dorážky pak neuspěl Ďuriš. V 55. minutě měla obrovskou šanci i Vysočina. Po rohu Kosaka se k hlavičkám postupně dostali Kučera i Krejčí a Plzeň musela děkovat Kozáčikovi. V 56. minutě zahrozila i Plzeň, ovšem Hejdova hlavička mířila pouze do země nikoho. V 57. minutě měl jubilant Koloušek na kopačkách vyrovnání! Ve vápně prošel mezi plzeňskými obránci, ale zakončení se mu tolik nevyvedlo. V 65. minutě Kosak vysunul do Křídla Kučeru, který ve vápně našel Harbu, ovšem jeho střela nebyla dostatečně důrazná a Kozáčik ji bez potíží chytil. Vysočina hrála dobře a bojovala o vyrovnání. V 68. minutě po rozehraném rohovém kopu doskákal balón ve vápně ke zcela volnému Jánošovi, který tvrdou ranou nastřelil jen některého z plzeňských hráčů ve vápně. V 73. minutě dostal balón za obranu Wagner, ovšem souboj s Hanušem prohrál. Jihlavský gólman zůstal stát a jeho lob lehce sebral. V 78. minutě se po narážečce s Limberským dostal do vápna Kovařík, místo přihrávky vypálil a trefil jen boční síť. V 80. minutě Jihlavě zatrnulo při standardní situaci, která nebezpečně proskákala malým vápnem. Naštěstí se od Hořavy odrazila jen k Hanušovi. Velmi dobře hrající Vysočina se vyrovnání dočkala v 82. minutě! Záloha ve středu hřiště vybojovala míč, Jánoš jej posunul na křídlo Harbovi, který na malém vápně přesným centrem našel hlavu Mešanoviće, jenž vstřelil svůj první gól v Gambrinus lize – 1:1! Domácí se v závěru snažili o tlak, ovšem do velkých příležitostí už se nedostali. Naopak se museli mít na pozoru před brejky Vysočiny. Na cenném bodovém importu z Plzně se tak už nic nezměnilo!

Zdroj: Miroslav Fuks, FC Vysočina Jihlava

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Vysočina Jihlava FC Viktoria Plzeň

Aktuálně se děje

před 34 minutami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Poslední rozloučení s Vlastimilem Harapesem. Národní divadlo prozradilo podrobnosti

Poslední rozloučení se zesnulým tanečníkem a hercem Vlastimilem Harapesem se uskuteční příští týden v pondělí, informovalo Národní divadlo na webových stránkách. Harapes zemřel po těžké nemoci ve středu, bylo mu 77 let.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy