MS ve fotbale: Itálie zdolala v pralesním pekle Anglii 2:1

Manaus - Souboj fotbalových velmocí v amazonském pralese vyzněl lépe pro Itálii, která porazila díky brankám Marchisia a Balotelliho 2:1 Anglii. Jedinou trefu Albionu obstaral Daniel Sturridge.

Atraktivní duel skupiny D hostilo dvoumilionové město Manaus, které je v srdci Amazonie. Možná i díky extrémním klimatickým podmínkám zápas zezačátku připomínal nudu v pralese.

Utkání se probudilo až zajímavou střelou Darmiana ve 20. minutě, na kterou odpověděl na druhé straně pěknou akcí Danny Welbeck. Skóre se poprvé měnilo v 35. minutě. Pirlo po rohu šikovně přenechal míč Marchisiovi a záložník Juventusu se nemýlil.

Vedení ale Squadra azzura udržela pouhé dvě minuty. Na milimetrový centr Rooneyho si naběhl Daniel Sturridge a k radosti anglických fanoušků vyrovnal. Ještě před poločasem mohl Itálii vrátit vedení Mario Balotelli, ale jeho šikovný pokus z velkého úhlu vyhlavičkova Jagielka.

Psali jsme:
MS ve fotbale: Šok v Brazílii! Kostarika porazila dvojnásobné mistry světa
 

Jak skončili první, tak v druhé půli reprezentanti apeninského poloostrova pokračovali. Jejich nápor vyvrcholil brankou Balotelliho v 50. minutě, který využil centr Candrevy. To Albion se nemohl prosadit, Rooney z dobré šanci minul, trestný kop Gerrarda skončil metr nad.

Lépe si vedl v nastaveném čase Andrea Pirlo, který také ze standradky trefil po parádní střele břevno. Více už se nestalo, Itálie zvítězila a v tabulce skupiny D se zařadila na druhé místo za Kostariku, která překvapivě přehrála 3:1 Uruguay.

Skupina D

Anglie - Itálie 1:2 (1:1)Branky: 37. Sturridge – 35. Marchisio, 50. Balotelli

Anglie: Hart – Johnson, Jagielka, Cahill, Baines – Gerrard (C), Henderson (73. Wilshere) – Welbeck (61. Barkley), Sterling, Rooney – Sturridge (79. Lallana)Itálie: Sirigu – Chiellini, Paletta, Barzagli, Darmian – De Rossi, Pirlo (C), Verratti (57. Motta) – Candreva (79. Parolo), Marchisio, Balotelli (73. Immobile)

Související

Ilustrační foto

Z fotbalového mistrovství v Rusku se nevrátilo 5000 cizinců. Kam se poděli?

Z cizinců, kteří přijeli loni v létě do Ruska na mistrovství světa ve fotbale jich v zemi stále pobývá ještě více než 5000, a to nelegálně. Oznámilo to dnes ruské ministerstvo vnitra, aniž upřesnilo, odkud pocházejí. K cestě do Ruska tito cizinci využili průkaz fanouška, takže nepotřebovali víza do cestovního pasu.
Zatím posledními mistry světa jsou Francouzi. Titul získali loni v Rusku

Bude se příští fotbalové MS konat jenom v Kataru? Šéf FIFA uvažuje o dalších pořadatelích

Curych - Fotbalové mistrovství světa, jež se má v roce 2022 konat v Kataru, vyvolává u veřejnosti další emoce. Zapříčinil se o to samotný prezident Mezinárodní fotbalové federace FIFA Gianni Infantino, který se ve středu nechal slyšet, že vedle toho, že by se tohoto šampionátu, u nějž už samotná volba pořadatele vyvolala pochybnosti, mělo zúčastnit místo dosavadních 32 mužstev hned 48, by se mohl konat nejen v Kataru, ale i v dalších zemích Perského zálivu. Mohlo by to tak podle Infantina pomoci ve vybudování míru v této části světa.

Více souvisejících

fotbalové mistrovství světa (FIFA World Cup) Mario Balotelli

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy