MS ve fotbale: Němci zesměšnili Portugalce, Írán s Nigérií se postaraly o první remízu

Salvador - Výběr kolem hvězdného Cristiana Ronalda má do dalšího utkání na brazilském mistrovství Evropy co napravovat. Ve svém prvním představení totiž nezvládl v německém orchestru hrát ani druhé housle.

Portugalcům se nemohlo na výkon svých hrdinů koukat dobře. Před víc jak 50 tisícovou diváckou kulisou totiž nepředvedli v podstatě nic z toho, co je na ostře sledovaný šampionát dostalo.

Němci naproti tomu hráli agresivně, ale disciplinovaně, lépe kombinovali, lépe stříleli, lépe se uvolňovali a po zásluze za to byli taky odměněni. Před závěrečným hvizdem dokázali vsítit hned čtyři branky a ještě vymalovat trávník žlutočerveně.

První gól přitom portugalský výběr lovil ze sítě už ve 12. minutě, kdy Müller perfektně zužitkoval nabídnutou penaltu po faulu Götzeho. Ten samý hráč pak v nastavení prvního poločasu skóroval ještě jednou a v 78. minutě dokonce završil hattrick.

Jeho gólovou dominanci přerušil během prvních 45 minut jen Hummels, který vsítil druhou branku utkání poté, co ho v pokutovém území nedokázala uhlídat dvojice obránců Alves s Pepem.

Portugalci si ale vybrali podle všeho nečekanou porci smůly, protože nejen, že nevstřelili ani jeden gól, ještě se jim zranil útočník Almeida, Pepe si nechal zbytečně dát červenou kartu za šarvátku s Müllerem a Pereira si vysloužil pro změnu žlutou.

Ve srovnání s druhým dnešním zápasem, v němž se střetli ti nejlepší hráči z Nigérie a Íránu, šlo nicméně o velmi zábavné utkání i pro Portugalce. Papírově slabší soupeři proti sobě totiž nepředvedli nic světoborného a dál čekají na vítězství, kterého se ani jeden tým na MS nedočkal už 16 let.

A není se moc čemu divit. Oba celky totiž hrály veskrze bídně, což fanoušci na stadionu ve finále ocenili pískotem. Pořádných šancí bylo snad ještě méně než šafránu a první alespoň relativně zajímavé situace si diváci dočkali teprve ve 30. minutě.

To když se pokusil íránského gólmana překvapit z volného kopu Musa. Bohužel bez úspěchu. Jednu šanci si však v první půli vypracovali taky Asiaté, kteří v 34. minutě sehráli vcelku zajímavý rohový kop, na jehož konci byl hlavičkující Ghoochanneijhada, proti jehož pokusu se však postavil pohotový brankář.

Výsledek nicméně nahrává Argentině a Bosně. Oba týmy totiž ve svém úvodním duelu předvedly o poznání lepší výkon a postup do další části turnaje by pro ně tím pádem nemusel být nikterak vzdálený. Obzvlášť pro Argentinu v čele s Messim.

Skupina G

Německo - Portugalsko 4:0Branky: 12. Müller, 32. Hummels, 45. a 78. Müller

Skupina F

Írán - Nigérie 0:0

Související

Ilustrační foto

Z fotbalového mistrovství v Rusku se nevrátilo 5000 cizinců. Kam se poděli?

Z cizinců, kteří přijeli loni v létě do Ruska na mistrovství světa ve fotbale jich v zemi stále pobývá ještě více než 5000, a to nelegálně. Oznámilo to dnes ruské ministerstvo vnitra, aniž upřesnilo, odkud pocházejí. K cestě do Ruska tito cizinci využili průkaz fanouška, takže nepotřebovali víza do cestovního pasu.
Zatím posledními mistry světa jsou Francouzi. Titul získali loni v Rusku

Bude se příští fotbalové MS konat jenom v Kataru? Šéf FIFA uvažuje o dalších pořadatelích

Curych - Fotbalové mistrovství světa, jež se má v roce 2022 konat v Kataru, vyvolává u veřejnosti další emoce. Zapříčinil se o to samotný prezident Mezinárodní fotbalové federace FIFA Gianni Infantino, který se ve středu nechal slyšet, že vedle toho, že by se tohoto šampionátu, u nějž už samotná volba pořadatele vyvolala pochybnosti, mělo zúčastnit místo dosavadních 32 mužstev hned 48, by se mohl konat nejen v Kataru, ale i v dalších zemích Perského zálivu. Mohlo by to tak podle Infantina pomoci ve vybudování míru v této části světa.

Více souvisejících

fotbalové mistrovství světa (FIFA World Cup) Německo portugalsko

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Vesmírná loď Crew Dragon 2

NASA zahájila záchrannou misi pro posádku Starlineru

Odstartovala mise, která je důležitá pro uvízlou posádku lodi Starliner. Z mysu Canaveral na Floridě v sobotu odstartovala raketa Falcon 9 s lodí Crew Dragon společnosti SpaceX, na jejíž palubě jsou Američan Nick Hague a Rus Alexandr Gorbunov. Cílem je Mezinárodní vesmírná stanice (ISS). O zahájení mise informovala NASA. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Jannik Sinner

Zemětřesení v mužském tenise na spadnutí? WADA žádá dvouletou stopku pro světovou jedničku Sinnera

Když na letošním březnovém turnaji v rámci série ATP v Indiana Wells nalezli v těle aktuální světové jedničky mezi tenisty Itala Jannika Sinnera anabolický steroid klostebol, bylo jasné, že to od té doby kolem něj nebude jednoduché. Žádný zákaz startů a ani předběžně zastavenou činnost nedostal, což začalo vadit Světové antidopingové agentuře (WADA), která se v tomto případě obrátila na Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne a žádá pro italského tenistu až dvouletý zákaz.

včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Plzeň dvakrát v zápase s Frankfurtem prohrávala. V závěru dvěma brankami šokovala soupeře

Zdálo se, že po delší době budou čeští fotbaloví fanoušci po zápasu nějakého českého zástupce v pohárové Evropě zklamaní. Ovšem i když to s fotbalisty Plzně na zaplněném stadionu ve Frankfurtu vypadalo bledě, nakonec i oni ve svém úvodním zápase v rámci hlavní fáze Evropské ligy přispěli do českého koeficientu. Ještě v 85. minutě sice Západočeši prohrávali 1:3, v závěru se jim ale dvěma slepenými brankami, o které se postupně postarali Adu a Jemelka, podařilo duel zremizovat na konečných 3:3 a připsat si tak za tento zápas bod.

včera

Volby, ilustrační fotografie.

Sečteno. Senátní volby 2024 znají výsledky, úspěch ANO je zřejmý

Česko zná jména nových či staronových senátorů. Úspěch slaví opoziční hnutí ANO, kterému uspělo v prvním či druhém kole voleb celkem osm kandidátů. V Senátu nově usedne například bývalý policista Róbert Šlachta, končí naopak někdejší prezidentský kandidát Marek Hilšer. Volební účast ve druhém kole činila jen 17 a půl procenta.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Trump je připraven žalovat Google. Škodí mu prý v boji o Bílý dům

Exprezident Donald Trump je přesvědčen, že vyhledávač internetového giganta Google o něm zobrazuje jen špatné zprávy. Firmu varoval, že pokud bude v listopadu opět zvolen do Bílého domu, bude požadovat zahájení trestního stíhání vůči firmě. Upozornila na to CNBC

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy