Kouč Itálie Prandelli nabídl po duelu s Uruguayí rezignaci

Rio de Janeiro - Vyřazení italského národního týmu z letošního světového šampionátu v Brazílii může mít velký dopad na italskou fotbalovou scénu. Po úterním zápase v rámci skupiny D mezi Itálií a Uruguayí (0:1) nabídl kouč "squadry azzurry" Cesare Prandelli svoji rezignaci. Navíc po tomto neúspěchu pro Apeninský polostrov skončil šéf italské fotbalové federace Giancarlo Abete.

To, že zkušený italský kouč podává svou rezignaci, oznámil samotný Prandelli na pozápasové tiskové konferenci. Nejprve sice šéf italského fotbalu doufal v přehodnocení koučova rozhodnutí. Poté však šestapadesátiletý trenér své rozhodnutí potvrdil. "Moje rezignace je neodvolatelná. Technicky to nefungovalo, takže za to přebírám plnou zodpovědnost," bylo slyšet na zmíněné tiskové konferenci z úst Cesara Prandelliho.

Přitom rodák z italské provincie Brescia několik chvil před tím prodloužil konktrakt s italským fotbalovým svazem až do evropského šampionátu 2016. "Od té doby, co jsme prodloužili moji smlouvu, se něco změnilo. Nevím proč. Vybral jsem si určitý technický plán, a protože to nefungovalo, odstupuji," uvedl Prandelli.

Tento kouč vedl italské národní mužstvo od roku 2010, jeho největším úspěchem je stříbro z posledního mistrovství Evropy, které konalo v Polsku a na Ukrajině. Také kromě národního týmu trénoval i několik italských klubů, jakými jsou Parma, Fiorentina či AS Řím. Itálie, která tedy už dál v Brazílii pokračovat nebude, tak končí podruhé za sebou už ve skupinové fázi.

Kromě Pandelliho končí i šéf italského fotbalu Giarancalo Abete. Ten ke svému konci řekl: "Až se vrátíme z Brazílie do Itálie, svolám zasedání federace a věřím, že Prandelli přehodnotí svůj postoj. Rozhodnutí o mé rezignaci jsem učinil už před šampionátem."

Související

Ilustrační foto

Z fotbalového mistrovství v Rusku se nevrátilo 5000 cizinců. Kam se poděli?

Z cizinců, kteří přijeli loni v létě do Ruska na mistrovství světa ve fotbale jich v zemi stále pobývá ještě více než 5000, a to nelegálně. Oznámilo to dnes ruské ministerstvo vnitra, aniž upřesnilo, odkud pocházejí. K cestě do Ruska tito cizinci využili průkaz fanouška, takže nepotřebovali víza do cestovního pasu.
Zatím posledními mistry světa jsou Francouzi. Titul získali loni v Rusku

Bude se příští fotbalové MS konat jenom v Kataru? Šéf FIFA uvažuje o dalších pořadatelích

Curych - Fotbalové mistrovství světa, jež se má v roce 2022 konat v Kataru, vyvolává u veřejnosti další emoce. Zapříčinil se o to samotný prezident Mezinárodní fotbalové federace FIFA Gianni Infantino, který se ve středu nechal slyšet, že vedle toho, že by se tohoto šampionátu, u nějž už samotná volba pořadatele vyvolala pochybnosti, mělo zúčastnit místo dosavadních 32 mužstev hned 48, by se mohl konat nejen v Kataru, ale i v dalších zemích Perského zálivu. Mohlo by to tak podle Infantina pomoci ve vybudování míru v této části světa.

Více souvisejících

fotbalové mistrovství světa (FIFA World Cup) Cesare Prandelli (trenér)

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy