Duel Slovácka s Kolínem nad Rýnem se odehraje až v pátek. Byl odložen kvůli mlze

Fotbalisté Slovácka podruhé v tomto kalendářním roce zažili, že se musel jejich domácí duel odložit z původního termínu na náhradní. Zatímco letos v květnu se jednalo o finále MOL Cupu s pražskou Spartou, tentokrát se jednalo o duel Evropské koneferenční ligy s Kolínem nad Rýnem. Pro Slovácko se jedná důležitý zápas, jelikož svěřenci kouče Martina Svědíka mají stále šanci na postup ze skupiny. Nakonec se odehraje v pátek od 13:00 kvůli tomu, že večtvrtek večer vládla v Uherském Hradišti mlha.

V původní termín, tedy ve čtvrtek v 18:45, se tedy hrát nemohlo, protože tehdy byl na hřišti mlha hustá, že by se dala krájet. Zprvu tak byl začátek duelu odložen o půlhodiny na 19:15, ovšem ani tehdy se situace nikterak nezlepšila a další termín startu zápasu se odložil na 20. hodinu. To už oba týmy nastoupily na hřiště, jelikož se zdálo, že mlha pomalu ustupuje, jenže odehrálo se jen prvních sedm minut a mlha opět zhoustla. Po několikaminutovém jednání mezi hráči, členy realizačních týmů, rozhodčími a delegáty UEFA se rozhodlo, že se duel dohraje v pátek brzy odpoledne.

"Je to správné rozhodnutí ve prospěch fotbalu, nemělo cenu dnes hrát. Páteční termín navrhl Kolín a my jsme s tím souhlasili," nechal se slyšet k tomuto rozhodnutí kouč Slovácka Martin Svědík v zhovoru pro ČT sport. Kapitán týmu Michal Kadlec pak dodal: "Nemělo smysl čekat dál, jestli se počasí umoudří, nikdo nic pořádně neviděl a zápas by to byl neregulérní."

Protože se tedy tento duel odehraje až v pátek, znamená to, že nedělní ligový zápas Slovácka se Spartou se odkládá. Michal Kadlec pak narážkou na to, že finále MOL Cupu na jaře letošního roku v náhradním termínu nakonec Slovácko zvládlo, uvedl, že by se lidně historie v tomto ohledu mohla opakovat. "Kdyby nám to pomohlo i nyní, vůbec bychom se nezlobili," dodal konkrétně.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) Fotbal EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Letech se otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů na místě bývalého tábora

V Letech na Písecku se v úterý otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Nachází se na místě koncentračního tábora pro Romy, který za protektorátu během druhé světové války nechali vybudovat nacisté. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy