Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.

Předposledním zápasem, ve kterém se Piqué objevil se tak stal ten úterní proti Plzni v Lize mistrů, kdy ve Štruncových sadech Barcelona vyhrála 4:2.

"V posledních týdnech o mně hodně lidí mluvilo, teď promluvím sám. Nikdy jsem nechtěl být fotbalista. Chtěl jsem být hráčem Barcy. Co by si malý Gerard pomyslel, kdyby věděl, že se všechny jeho sny vyplní? Že vyhraje každou trofej, na niž pomyslí? Že se stane evropským i světovým šampionem?," uvedl Piqué ve čtvrtečním videu, kde jeho slova na videu doprovázely záběry z Piquého dětství. na Twitteru a pokračoval v něm: "Vždycky jsem tvrdil, že po Barce žádný jiný tým nebude, a tak to zůstane. Sobotní zápas bude mým posledním na Camp Nou."

Přestože Piqué hrál v barcelonském dresu ve všech mládežnických kategorií, jen těsně před podpisem smlouvy v barcelonském A-týmu nakonc zamířil do Manchesteru United. Tam však v letech 2004 až 2008 nastoupil jen do dvanácti zápasů, přičemž během tohoto angažmá hostoval v Zaragoze, a v roce 2008 se tak vrátil do Barcelony.

A právě s Barcelonou zažil ty největší klubové úspěchy. Pomohl ji hned k osmi ligovým titulům a ke třem trofejím pro vítěze Ligy mistrů. Kromě toho nastupoval i za španělský národní tým, za který odehrál celkem 102 zápasů a se kterým se dokázal stát mistrem světa i Evropy.

Piqué je pak znám i svým mimofotbalovým životem, jelikož vešel do povědomí i jako manžel zpěvačky Shakiry, se kterou se po dvanácti letech letos v červnu rozvedl a se kterou má dva syny. Je pak také zakladatelem investiční společnosti Kosmos, která dodává nemalé finanční prostředky do tenisového Davisova poháru. Vedle toho je také majitelem a předsedou druholigového španělského celku FC Andorra.

Související

FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.
Nou Camp, domácí hřiště klubu FC Barcelona

Obránce Barcelony Piqué domlouval, jak se budou rozdělovat finance za Superpohár

Španělským fotbalem začíná cloumat aféra, v níž je hlavní postavou obránce FC Barcelona Gérard Piqué. Právě on má totiž prsty v tom, že se nový formát španělského Superpoháru nehraje ve Španělsku, ale v Saúdské Arábii. Ba co víc, španělská média nyní přišla s přepisy odposlechů, v nichž se společně se šéfem Španělské královské fotbalové federace RFEF Luisem Rubialesem domlouvá nejen na přesunu Superpoháru do této arabské země, ale také na přerozdělení peněz jednotlivým účastníkům turnaje.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) FC Barcelona Fotbal EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Orbán má nového nepřítele. Jeho někdejší člověk odstartoval korupční kauzu ve vládních kruzích

Zahraniční média začala poukazovat na iniciativu někdejšího bruselského diplomata Pétera Magyara jako "politický faktor, který hýbe masami". Magyar se tak stal novým nepřítelem premiéra VIktora Orbána, napsal server index.hu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy