Technická branka být proti Zlínu v zápase s Olomoucí neměla, uvedla komise rozhodčích

Praha - Hokejová komise rozhodčích v úterý řešila technickou branku po nedodělaném nájezdu olomouckého Pavla Patery proti Zlínu, díky které právě mistrovský celek prohrál. I když nakonec bývalý kladenský hokejista svůj nájezd nezakončil, sudí branku uznali jako technickou. To však byla podle dnešního verdiktu komise rozhodčích chyvně nařízená a branka to tak být nakonec neměla. Kvůli této chybě ze strany rozhodčího Reného Hradila, byl tento sudí potrestán tím, že nebude až do reprezentatční pauzy pískat žádná hokejová utkání s tím, že ještě do 4. listopadu svůj trest komise upřesní. Informoval o tom samotný hokejový svaz ve své tiskové zprávě.

Připomeňme si inkriminovaný okamžik. Duel 16. kola mezi Zlínem a Olomoucí  dospěl až k samostatným nájezdům. Za stavu 2:2 se chystal na svůj nájezd olomoucký Pavel Patera. Gólman Libor Kašík se snažil tomuto forvardovi kotouč vypíchnout, ale místo toho Pateru podrazil a olympijský vítěz z Nagana tak nezakončil svůj nájezd. Sudí však nakonec Olomouci uznali tzv. "technickou branku".Vedení zlínského klubu však s tímto rozhodnutím nesouhlasilo a podalo tak stížnost rozhodcovské komisi, která tedy nad tímto problémem zasedla dnes.

Ve své tiskové zprávě hokejový svaz uvádí následující: "Stížnost posoudila komise jako oprávněnou, protože tzv. technický gól po faulu brankáře Libora Kašíka na protihráče Pavla Pateru, provádějícího samostatný nájezd, byl uznán chybně. V souladu s pravidly měl být Kašíkovi uložen dvouminutový trest a samostatný nájezd měl být opakován."

Jak uvádí pravidla, pokud by gólman napoprvé fauloval hráče, který proti němu jede svůj samostatný nájezd a kvůli tomuto faulu hráč gól nedá, měl by v takovém případě kvůli faulu brankáře odjet na trestnou lavici jiný hráč z mužstva. Pokud by se gólmanovi podařilo stejného hráče při nájezdu zfaulovat podruhé, brankář by měl správně od sudího dostat osobní trest a na trestnou lavici by měl odjet další hráč a samostatný nájezd by se pak měl opět opakovat. A pokud by i během třetího pokusu gólman nájezdníka fauloval a góly by opět kvůli tomuto faulu nebyyl vstřelen, pak by už měla přijít na řadu opravdu technickká branka.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 
Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

Více souvisejících

hokej HC Zlín HC Olomouc

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 22 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

NATO cvičí poblíž ruských hranic. Připravují se na válku, soptí Kreml

Mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí, Marija Zacharovová, v sobotu označila čtyřměsíční vojenská cvičení NATO, známá jako Steadfast Defender, za důkaz toho, že Severoatlantická aliance se připravuje na potenciální konflikt s Ruskem.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy