ŠOK! Kometa porazila Kladno i Jágrem, Slavia otočila zápas v Plzni

Praha - Šlágru 15. kola hokejové extraligy dominovala v úterý brněnská Kometa, která přijela do pražské O2 Arény natěšená na kladenské Rytíře a přehrála je 4:2.

Hosté byli od začátku lepší a v půlce zápasu vedli už 3:0. Za Kladno snižoval Kaberle a pátým gólem v sezoně i Jaromír Jágr, který nakonec k úlevě mnoha fandů zatnul zuby a přes bolavá třísla nastoupil.

V pražské O2 aréně padl divácký rekord, na Jágra a spol. proti Kometě se přišlo podívat 17 182 diváků, což je rekord extraligy.

Dva zápasy se rozhodovaly až v samostatných nájezdech a v obou případech byli úspěšnější hosté. Vítkovice uspěly ve Zlíně a Slavia v Plzni. Přitom Plzeň vedla 2:0 do 53. minuty! Další ztrátou je zranění brankáře Raska, který si natáhl třísla a v 21. minutě musel z ledu.

Tipsport extraliga – 15. kolo:

Kladno – Kometa 2:4 (0:2, 1:2, 1:0) Branky: 29. Kaberle, 53. Jágr – 1. Svoboda, 16. Bičánek, 26. Petrovický, 33. Svoboda.

Sparta – Liberec 3:1 (1:1, 1:0, 0:0) Branky: 5. Broš, 26. Tenkrát, 60. Ton  – 13. Bulíř

Třinec – Karlovy Vary 7:3  (1:0, 4:3, 2:0) Branky: 18. Orsava, 24. Rákos, 31. Růžička, 32. Polanský, 33. Varaďa, 46. Růžička, 50. Růžička – 34. Pohl, 37. Nosek, 38. Zaťovič.

Chomutov – Pardubice 2:5 (2:2, 0:0, 0:3) Branky: 5. Hruška, 6. Hromas – 13. Hemský, 15. Zohorna, 47. Bartek, 50. Brendl, 55. Somík

Plzeň – Slavia 2:3 SN (0:0, 2:0, 0:2 – 0:0). Branky: 33. Havlíček, 40. Vlasák – 54. Kempný, 55. Hertl, rozhodující nájezd Kalla.

Zlín – Vítkovice 2:3 SN (0:3, 1:0, 1:0 – 0:0) Branky: 30. Kubiš, 42. Čajánek – 3. Huna, 16. Svačina, rozhodující nájezd Šedivý.

Související

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Kometa Brno HC Kladno

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 15 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Pellegrini: S Ficem jsem hovořil. Jeho stav je vážný, to nejtěžší má před sebou

Zdravotní stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) po středečním útoku je nadále velmi vážný. Uvedl to zvolený prezident Peter Pellegrini po návštěvě předsedy vlády v báňskobystrické nemocnici. Krátce spolu podle jeho slov komunikovali.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy