Nizozemci české tenisty nezastavili, klíčový bod získal Berdych

Ostrava – Vystoupení před domácím publikem se české reprezentaci povedlo na výbornou. Po vydřeném pětisetovém vítězství ve čtyřhře přidal rozhodující bod hned na úvod nedělních her Tomáš Berdych.

Ten si po Sijslingovi poradil i s De Bakkerem, který naší tenisové jedničce nesebral ani sadu a po setech 6:1, 6:4 a 6:3 se poroučel z kurtu. Celé utkání přitom nebylo pochyb o tom, kdo třímá v rukou otěže.

Berdych se výborně pohyboval hrál agresivně a hlavně mu proti nizozemskému tenistovi perfektně vycházely údery na síti. Po dominantním vystoupení v první sadě De Bakker svou hru vylepšil, ale na zvrat to nestačilo.

Za rozhodnutého stavu pak nastoupil k závěrečnému utkání Rosol, který ovšem Sijslingovi podlehnul dvakrát 3:6. Ve čtvrtfinále tak Česká republika změří síly s Japonskem, kterému se podařilo vyřadit Kanadu.

Otázkou ovšem je, zda-li u toho bude i Berdych. Už delší dobu naznačuje aktuálně sedmý hráč světa, že se hodlá víc soustředit na svou turnajovou kariéru, což v praxi znamená, že nebude reprezentovat tak často jako doposud.

Do země vycházejícího slunce proto výběr kapitána Navrátila dost možná odcestuje bez něj. A bude zajímavé sledovat, co to s naším týmem udělá, neboť Berdych je bezpochyby jeho klíčovým hráčem.

Související

Tenis, ilustrační fotografie

Proti Argentině ani bod. Po dvouhrách neuspěli Lehečka s Macháčem ani ve čtyřhře

Český daviscupový tým se letos nepředstaví v hlavní soutěži mužského týmového tenisového turnaje. Z kvalifikace se totiž nedostal poté, co na horké půdě soupeře nestačil na Argentinu. Po dvou pátečních prohraných dvouhrách se o první bod proti Jihoameričanům chtěli Češi postarat ve čtyřhře, ovšem ani ta se Jiřímu Lehečkovi a Tomáši Macháčovi nepovedla, s argentinským duem Maximo González/Horacio Zeballos prohráli 4:6 a 4:6. Proto se tak pro letošek s Davis Cupem Češi loučí.
Tenis, ilustrační fotografie

Čeští tenisté jsou ve finálovém turnaji Davis Cupu! O vítězném bodu rozhodl Veselý

Listopadový finálový turnaj tenisového Davis Cupu se neobejde ani bez českých reprezentantů. Svěřenci nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila totiž v sobotu dokázali vyhrát kvalifikaci nad Slovenskem 3:1, přičemž o rozhodující třetí bod se postaral Jiří Veselý, jenž nad Andrejem Martinem vyhrál 4:6, 7:5 a 7:5. Rozhodnout se mohlo už v předešlé čtyřhře, ale duo Jonáš Forejtek, Zdeněk Kolář nestačil na slovenský pár Filip Polášek-Igor Zelenay, se kterým pro hrál dvakrát 4:6. Mužský český tenis ale díky již zmíněnému Jiřímu Veselému tak po delší době zažívá radost z velkého vítězství na půdě Davis Cupu.

Více souvisejících

Davis Cup Tomáš Berdych

Aktuálně se děje

před 28 minutami

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 8 hodinami

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy